Activiteiten

Hart van Holland

Hart van Holland 2019

De Hart van Holland is een roeimarathon van 90 km dwars door het groene hart van Nederland voor C4x+ en C2x+ (estafette en integraal). Deze uitdagende roeimarathon wordt op zaterdag 20 april 2019 voor de 23ste keer geroeid. Inschrijving loopt via de KNRB inschrijfsite. Vikingleden kunnen zich aanmelden via dit formulier.

Informatie en documenten

Het wedstrijdreglement voor 2019 is hier te downloaden.
De bootroute, de autoroute en de fietsroute van de Hart van Holland 2019 kunnen via onderstaande links gedownload worden.
Bootroute 2019
Autoroute 2019
Fietsroute 2019

Uitslag loting - startnummers boten bekend

De wedstrijdleiding heeft op donderdag 18 april door middel van loting de startnummers van de boten bepaald. De uitslag is hier te downloaden.

Vrijwilligers gezocht

Een grote groep van enthousiaste vrijwilligers staat jaarlijks klaar om deze roeimarathon te begeleiden. Zou jij ook graag mee willen helpen in een rol als vrijwilliger? Meld je dan aan door dit formulier in te vullen. We zijn op zoek naar tijdwaarnemers, routebegeleiders, vlothonden, parkeerwachten en ondersteuning voor de Soos. Mocht je vragen hebben, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij kijken ernaar uit om ook dit jaar samen met een groot team van vrijwilligers aan de slag te gaan om er een hele mooie dag van te maken. Op 8 april vindt er een informatie avond plaats waarop alle vrijwilligers worden voorbereid op de diverse rollen en taken. Alle vrijwilligers ontvangen hiervoor een uitnodiging.

Uitslagen & foto's

De uitslagen van deze wedstrijd zijn via de link hieronder te vinden:
Uitslagen overall 2019

Uitslagen wedstrijd 2019

Foto impressies van de HvH 2019 zijn te vinden via deze link.

Hulde aan de winnaars

De snelste ploegen binnen elke categorie worden gehuldigd. De snelste C2-integraalploeg krijgt de bijzondere Willem Jan Merkies oorkonde. Deze heldenprijs is een ode aan Willem Jan Merkies. Merkies was medeoprichter van de Hart van Holland en fanatiek marathonroeier in de C2-integraal.

Hart van Holland foto's

Heb je filmpjes en/of foto’s gemaakt? Zet ze online en geef de link door: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Veelgestelde vragen

Dien je voor deelname aan de Hart van Holland in bezit te zijn van een Wedstrijdcontract?

Ja, alle deelnemers aan de Hart van Holland (dus ook de stuur) dienen in bezit te zijn van een Wedstrijdcontract. Registratie hiervan bij de KNRB verloopt via de eigen vereniging.

Uitsluitend voor Viking leden geldt dat zij zich voor dit contract kunnen wenden tot de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geen contract betekent helaas geen deelname aan de HvH!

Hoe goed moet je kunnen roeien om deel te nemen aan de Hart van Holland?

Enige ervaring en een goede voorbereiding zijn vereist. De Hart van Holland is een marathon voor C-boten (scullen). Het gaat er dus vooral om dat je lang achter elkaar kan roeien.

Mogen jeugdploegen zich ook aanmelden voor de Hart van Holland?

Ja, jeugdploegen (vanaf 16 jaar tot 18 jaar) roeien in 1 veld met jongens, meisjes en mixed ploegen. In dit veld kan uitsluitend met C-4en in estafette vorm gestart worden.

Let daarbij op het volgende: - Het is uitdrukkelijk aan de inschrijvende vereniging om te beoordelen of een jeugdploeg in staat is de tocht op een goede manier uit te roeien en te verifiëren of ouders toestemming geven voor deelname van hun kind(eren). - Voor iedere jeugdploeg inschrijving zullen we bestuur/wedstrijdcommissaris vooraf vragen dit te bevestigen. Zonder deze bevestiging kan GEEN toegang verleend worden tot de wedstrijd.

Tot wanneer kunnen we ons inschrijven voor de Hart van Holland 2019?

Aanmelding van roeimarathons loopt vanaf 2019 via de KNRB Inschrijfsite. De verwachting is dat de aanmelding per eind februari open staat.

Wanneer vindt de Hart van Holland roeimarathon plaats in 2019?

De Hart van Holland wordt geroeid op zaterdag 20 april 2019. Inschrijving loopt via de KNRB Inschrijfsite.

Wordt maatvoering van boten gecontroleerd voor de Hart van Holland?

We houden ons aan de bepalingen ten aanzien van maatvoering zoals door de KNRB vastgesteld. Dat betekent dat er dit jaar (zoals het er nu uitziet voor het laatst) dispensatie verleend wordt voor boten gebouwd vóór 2012 die niet aan de maatvoering voor C-boten voldoen. Zie de KNRB site voor details.

Hart van Hollandcommissie

Barbara Pröpper - Voorzitter
Paul Hermans - Penningmeester
Judith Willard & Wilma van Stuijvenberg - Routebegeleiding
Anna Baas & Annemieke Rensink - Wedstrijdleiding
Laura Sonderman - Coördinatie vrijwilligers
Joke Bakker - Wedstrijdmateriaal
Vacature - Communicatie
Anita Slokker - Catering


Mail voor vragen en suggesties: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het wedstrijdreglement voor de 2019-editie van de Hart van Holland roeimarathon is hier beschikbaar.