Activiteiten

Hart van Holland

 

Hart van Holland 2023 

De Hart van Holland is een roeimarathon van 90 km dwars door het groene hart van Nederland voor C4x+ en C2x+ (estafette en integraal). De Hart van Holland zal plaatsvinden op zaterdag 8 april 2023.

Informatie en documenten

Het wedstrijdreglement voor 2022 is hier te downloaden. Wedstrijdreglement 2023 volgt nog.

De bootroute, de autoroute en de fietsroute van de Hart van Holland 2022 kunnen via onderstaande links gedownload worden.
Bootroute 2023
Aangepaste Autoroute HvH 2023!
Fietsroute 2023

C-line boten zijn toegestaan in het prestatieveld. Meer dan 6 (C2*)/ 10 (C4*) deelnemers zijn in overleg met de wedstrijdleiding toegestaan in het prestatieveld, neem in dat geval even contact met ons op.

Omdat er zeer lage bruggen op het parcours zijn worden boten met wingriggers niet toegestaan.

Aanmelding Viking-leden

Viking-leden kunnen zich aanmelden via dit formulier. Voor de uiteindelijke inschrijving bij de KNRB is een wedstrijdcontract nodig. Die is op te vragen bij de wedstrijdcommissie. Vanaf 11 maart 2023 kunnen ploegen van andere verenigingen zich inschrijven via de KNRB.

Loting en startnummers boten

De loting 2023 heeft plaatsgevonden. In bijgaand document de deelnemende ploegen op startvolgorde: 2023HvHLotingStart

Huur Vikingboten

Viking beschikt over een grote vloot aan C-materiaal, met 5 C2*'s en 8 C4*'s. Het komt niet vaak voor dat al deze boten met Vikingploegen deelnemen aan de Hart van Holland. Overgebleven boten zijn beschikbaar om te huren. Je kunt je aanmelden voor de wachtlijst via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Boten worden verhuurd op volgorde van aanmelding op de wachtlijst, met als er te weinig zijn voor iedereen max 1 boot per vereniging. De boten worden geleverd met (Viking) riemen maar zonder de verplichte toebehoren van peddel, hoosblik, landvast etc.

Vrijwilligers gezocht

Een grote groep van enthousiaste vrijwilligers staat jaarlijks klaar om deze roeimarathon te begeleiden. Zou jij ook graag mee willen helpen in een rol als vrijwilliger? Meld je dan aan door dit formulier in te vullen. We zijn op zoek naar tijdwaarnemers, routebegeleiders, vlothonden, parkeerwachten en ondersteuning voor de Soos. Mocht je vragen hebben, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij kijken ernaar uit om ook dit jaar samen met een groot team van vrijwilligers aan de slag te gaan om er een hele mooie dag van te maken. Op donderdag 30 maart 2023 vindt er een informatieavond plaats waarop alle vrijwilligers worden voorbereid op de diverse rollen en taken. Alle vrijwilligers ontvangen hiervoor een uitnodiging.

Vrijwilligersformulier

Uitslagen & foto's

De uitslagen van 2023 wedstrijd zijn via de link hieronder te vinden:
Uitslagen overall 2023

Foto impressies van de HvH 2023 zijn te downloaden via deze link

De snelste ploegen binnen elke categorie worden gehuldigd. De snelste C2-integraalploeg krijgt de bijzondere Willem Jan Merkies oorkonde. Deze heldenprijs is een ode aan Willem Jan Merkies. Merkies was medeoprichter van de Hart van Holland en fanatiek marathonroeier in de C2-integraal.

Hart van Holland foto's

Heb je filmpjes en/of foto’s gemaakt? Zet ze online en geef de link door: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Veelgestelde vragen

Dien je voor deelname aan de Hart van Holland in bezit te zijn van een Wedstrijdcontract?

Ja, alle deelnemers aan de Hart van Holland (dus ook de stuur) dienen in bezit te zijn van een Wedstrijdcontract. Registratie hiervan bij de KNRB verloopt via de eigen vereniging.

Uitsluitend voor Viking leden geldt dat zij zich voor dit contract kunnen wenden tot de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geen contract betekent helaas geen deelname aan de HvH!

Hoe goed moet je kunnen roeien om deel te nemen aan de Hart van Holland?

Enige ervaring en een goede voorbereiding zijn vereist. De Hart van Holland is een marathon voor C-boten (scullen). Hou er rekening mee dat uiterste doorvaarttijden wel gehaald moeten worden in verband met begeleide overtochten van het Amsterdam Rijnkanaal en de sluistijden. Dit betekent dat een gemiddelde snelheid van 10km per uur haalbaar moet zijn.

Mogen jeugdploegen zich ook aanmelden voor de Hart van Holland?

Ja, jeugdploegen (vanaf 16 jaar tot 18 jaar) roeien in 1 veld met jongens, meisjes en mixed ploegen. In dit veld kan uitsluitend met C-4en in estafette vorm gestart worden.

Let daarbij op het volgende: - Het is uitdrukkelijk aan de inschrijvende vereniging om te beoordelen of een jeugdploeg in staat is de tocht op een goede manier uit te roeien en te verifiëren of ouders toestemming geven voor deelname van hun kind(eren). - Voor iedere jeugdploeg inschrijving zullen we bestuur/wedstrijdcommissaris vooraf vragen dit te bevestigen. Zonder deze bevestiging kan GEEN toegang verleend worden tot de wedstrijd.

Tot wanneer kunnen we ons inschrijven voor de Hart van Holland 2022?

Aanmelding van roeimarathons loopt via de KNRB Inschrijfsite. De aanmelding sluit per 10 april 2022.

Wanneer vindt de Hart van Holland roeimarathon plaats in 2022?

De Hart van Holland wordt geroeid op zaterdag 16 april 2022. Inschrijving loopt via de KNRB Inschrijfsite.

Wordt maatvoering van boten gecontroleerd voor de Hart van Holland?

We houden ons aan de bepalingen ten aanzien van maatvoering zoals door de KNRB vastgesteld. Dat betekent dat er dit jaar (zoals het er nu uitziet voor het laatst) dispensatie verleend wordt voor boten gebouwd vóór 2012 die niet aan de maatvoering voor C-boten voldoen. Zie de KNRB site voor details.

Hart van Hollandcommissie

Barbara Pröpper - Voorzitter
Hilco Bekenkamp - Penningmeester
Judith Willard & Wilma van Stuijvenberg - Routebegeleiding
Anna Baas & Annemieke Rensink - Wedstrijdleiding en botentoewijzing
Laura Sonderman - Coördinatie vrijwilligers
Virginie Bakker - Aandenken en overige zaken
Eefje van der Kaaden - Catering
Petra de Leede - Coördinator overige roeimarathons


Mail voor vragen en suggesties: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het wedstrijdreglement voor de 2022-editie van de Hart van Holland roeimarathon is hier beschikbaar.