Activiteiten

Hart van Holland

Uitslagen

We kijken terug op een zonnige, hagelige, en vooral winderige dag! Na de presentatie van de winnaars in een Walhalla vol voldane roeiers is hier de volledige uitslag en de uitslag per veld.  De foto's zijn te download via deze link: foto's

Hart van Holland 2024 - loting is bekend!

De Hart van Holland is dit jaar op zaterdag 20 april, en heeft een alternatieve route in verband met het niet meer functioneren van de Portengensebrug:
We starten zoals altijd vanuit de Weerdsluis, maar we gaan, in plaats van bij Breukelen het Amsterdam-Rijnkanaal over te steken, rechtdoor over de Vecht naar Muiden, hier keren we om en gaan via dezelfde route weer terug naar de Weerdsluis.

De route is natuurlijk bepalend voor het karakter van een roeimarathon, dit keer dus niet via de kleine slootjes in het Groene Hart, maar langs mooie dorpen en landgoederen aan de Vecht. De sportieve uitdaging en lengte van de tocht is vergelijkbaar met de voorgaande HvH-edities.
De HvH-commissie is momenteel hard aan het werk om te garanderen dat de tocht veilig als wedstrijd geroeid kan worden.  Houd er rekening mee dat er op het gehele traject (veel) pleziervaart aanwezig kan zijn, het is namelijk een prachtige route!

Informatie en documenten

De routekaart voor 2024 kan je hier downloaden: routekaart  LET OP - bij Hinderdam volgen we de Vecht rechtsaf, niet rechtdoor. Nieuwe versie van de routekaart staat online vanaf 11-4

Mogelijke wisselplaatsen (in volgorde vanaf Utrecht)
• Walkant ter hoogte van Vechtplantsoen 298, Utrecht Zuilen SB
• Tegenover restaurant Geesberge (Zandpad 23, Utrecht) SB
• Restaurant Slangevegt, eigen steiger (Straatweg 40, Breukelen) BB
• RV Het Galjoen, geschikt voor botenwagen BB NB: NRV Het Galjoen is NIET toegankelijk voor HvH-roeiers! Aan de overkant (Zandpad) en in mindere mate ernaast (Straatweg) kan via de Vechtoever makkelijk gewisseld worden.
• Kanosteiger voor Vreelandbrug (N201, 3633 AV Vreeland) BB
• Aanlegsteigertje tegenover Bergseweg 16, Vreeland (parkeren auto lastig, tussen nr 16 en 18) SB
• Bergseweg Vreeland overal lage wal
• Steiger tegenover Bergseweg nummer 20, Vreeland SB
• Wisselplaats bij sluis ’t Hemeltje, geschikt voor botenwagen tegenover Vreelandseweg 74 Nederhorst Den Berg
• Kaas- en IJsboerderij de Willigen, eigen steiger (Nigtevechtseweg 186, Vreeland) BB
• Lange steiger + lage wal geschikt voor botenwagen bij Eilandseweg 33, Nederhorst Den Berg SB
• NIET TOEGANKELIJK: RV Weesp. RV Weesp heeft zelf meerdere activiteiten en wil wel, maar kan ons niet ontvangen.
• Steigers tegenover restaurant Thai Faa Faet (Dammerweg 6a, Weesp) SB
• Fort Uitermeer (Uitermeer 5, Weesp) steiger bij restaurant PorterHouse BB Plus: Haventje rechterkant voor Fort Uitermeer/restaurant PorterHouse BB Beiden lopend te bereiken vanaf de parkeerplaats aan de ’s Gravelandseweg. Geschikt voor botenwagen

Het wedstrijdreglement voor 2024 is hier te downloaden. 

C-line boten zijn toegestaan in het prestatieveld. Meer dan 6 (C2*)/ 10 (C4*) deelnemers zijn in overleg met de wedstrijdleiding toegestaan in het prestatieveld, neem in dat geval even contact met ons op.
Het is door de aangepaste route naar onze verwachting WEL mogelijk om wingriggers te gebruiken dit jaar, maar dit is op eigen risico voor de ploeg. 

Loting en startnummers boten

De loting 2024 is bekend en te downloaden via de link.

Vrijwilligers gezocht

Een grote groep van enthousiaste vrijwilligers staat jaarlijks klaar om deze roeimarathon te begeleiden. Zou jij ook graag mee willen helpen in een rol als vrijwilliger? Meld je dan aan door dit formulier in te vullen. We zijn op zoek naar tijdwaarnemers, routebegeleiders, vlothonden, parkeerwachten en ondersteuning voor de Soos. Mocht je vragen hebben, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij kijken ernaar uit om ook dit jaar samen met een groot team van vrijwilligers aan de slag te gaan om er een hele mooie dag van te maken. Op donderdag 11 april 2024 vindt er een informatieavond plaats waarop alle vrijwilligers worden voorbereid op de diverse rollen en taken. Alle vrijwilligers ontvangen hiervoor een uitnodiging.

Vrijwilligersformulier

Uitslagen & foto's

De uitslagen van 2023 wedstrijd zijn via de link hieronder te vinden:
Uitslagen overall 2023

Foto impressies van de HvH 2024 zijn te downloaden via deze link

De snelste ploegen binnen elke categorie worden gehuldigd. De snelste C2-integraalploeg krijgt de bijzondere Willem Jan Merkies oorkonde. Deze heldenprijs is een ode aan Willem Jan Merkies. Merkies was medeoprichter van de Hart van Holland en fanatiek marathonroeier in de C2-integraal.

Hart van Holland foto's

Heb je filmpjes en/of foto’s gemaakt? Zet ze online en geef de link door: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Veelgestelde vragen

Dien je voor deelname aan de Hart van Holland in bezit te zijn van een Wedstrijdcontract?

Ja, alle deelnemers aan de Hart van Holland (dus ook de stuur) dienen in bezit te zijn van een Wedstrijdcontract. Registratie hiervan bij de KNRB verloopt via de eigen vereniging.

Uitsluitend voor Viking leden geldt dat zij zich voor dit contract kunnen wenden tot de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geen contract betekent helaas geen deelname aan de HvH!

Hoe goed moet je kunnen roeien om deel te nemen aan de Hart van Holland?

Enige ervaring en een goede voorbereiding zijn vereist. De Hart van Holland is een marathon voor C-boten (scullen). Hou er rekening mee dat uiterste doorvaarttijden wel gehaald moeten worden in verband met begeleide overtochten van het Amsterdam Rijnkanaal en de sluistijden. Dit betekent dat een gemiddelde snelheid van 10km per uur haalbaar moet zijn.

Mogen jeugdploegen zich ook aanmelden voor de Hart van Holland?

Ja, jeugdploegen (vanaf 16 jaar tot 18 jaar) roeien in 1 veld met jongens, meisjes en mixed ploegen. In dit veld kan uitsluitend met C-4en in estafette vorm gestart worden.

Let daarbij op het volgende: - Het is uitdrukkelijk aan de inschrijvende vereniging om te beoordelen of een jeugdploeg in staat is de tocht op een goede manier uit te roeien en te verifiëren of ouders toestemming geven voor deelname van hun kind(eren). - Voor iedere jeugdploeg inschrijving zullen we bestuur/wedstrijdcommissaris vooraf vragen dit te bevestigen. Zonder deze bevestiging kan GEEN toegang verleend worden tot de wedstrijd.

Tot wanneer kunnen we ons inschrijven voor de Hart van Holland 2024?

Aanmelding van roeimarathons loopt via de KNRB Inschrijfsite. De aanmelding sluit per 6 april 2024.

Wanneer vindt de Hart van Holland roeimarathon plaats in 2024?

De Hart van Holland wordt geroeid op zaterdag 20 april 2024. Inschrijving loopt via de KNRB Inschrijfsite.

Wordt maatvoering van boten gecontroleerd voor de Hart van Holland?

We houden ons aan de bepalingen ten aanzien van maatvoering zoals door de KNRB vastgesteld. Dat betekent dat er dit jaar (zoals het er nu uitziet voor het laatst) dispensatie verleend wordt voor boten gebouwd vóór 2012 die niet aan de maatvoering voor C-boten voldoen. Zie de KNRB site voor details.

Hart van Hollandcommissie

Philippe Mollet - Voorzitter
Virginie Bakker - Penningmeester
Judith Willard & Wilma van Stuijvenberg - Routebegeleiding
Anna Baas & Annemieke Rensink & Viktor Wijnand - Wedstrijdleiding en botentoewijzing
Laura Sonderman - Coördinatie vrijwilligers
Leo Zuiderwijk - Materiaal en logistiek
Eefje van der Kaaden - Catering
Petra de Leede - Coördinator overige roeimarathons


Mail voor vragen en suggesties: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het wedstrijdreglement voor de 2022-editie van de Hart van Holland roeimarathon is hier beschikbaar.