Activiteiten

Redactie

Jong Viking borrel

Heb jij ook moeite met afscheid nemen van je studentenleven? Mis je de borrels, maar kan je niet meer door tot in de late uurtjes? Ben je net bij Viking komen roeien en zoek je de aansluiting? Of gewoon zin in een gezellige borrel met andere jongere Viking leden? Kom dan gezellig borrelen op vrijdag 24 september bij Camping Ganspoort, vanaf 19:00! Groeten van een paar jongere Viking leden die op dit idee kwamen tijdens de opening van het lustrumjaar.

Dirk-Jan, Tessa, Margit, Jepke, Emma en Milena

Oud-ledendag

Zoals lang bekend is, worden er op zaterdag 4 september veel oudleden verwacht. Voor hen is er een programma,. Dat begint voor sommigen in de ochtend. Het is voor oud-leden natuurlijk vooral leuk als er leden komen die zij kennen vice versa. Sommige (oud-)leden hebben zich al aan elkaar "geknoopt". De inloop voor het officiële gedeelte is vanaf 13.30 uur. Na de opening zal er een bijzondere plechtigheid plaatsvinden van de doop van een nieuwe acht. Kortom wees welkom bij de oud-leden en natuurlijk de bijzondere botendoop.


Buffet
De dag wordt afgesloten met een buffet. Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Voor deelname aan het buffet is 15 Euro verschuldigd. Pinbetaling kan ter plekke gebeuren.
Indien je komt voor de oudleden, graag melden aan Bert Appeldoorn via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vooraf kan dan gekeken worden of er koppeling gemaakt kan worden met oud-leden. Vermeld dan daarbij ook als je aan het buffet wilt deelnemen.

Helpen?
Wil je die middag helpen met bijv. sooswerkzaamheden, zeer welkom. Laat het weten aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

115 jaar Viking!

Al 115 jaar lang komen roeiers in Utrecht samen bij URV Viking om te genieten van de roeisport. Om elkaar in de roeiboot uit te dagen en om met elkaar tegen andere teams te strijden. Om meters te maken op het water en om daarna op het terras te genieten. Om herinneringen te maken en ervaringen op te doen. Het thema van Viking’s 115-jarige jubileum is daarom ook: experience. Wij hopen de leden van Viking bijzondere ervaringen aan te bieden, op sportief, sociaal en culinair gebied!

Dus zet je schrap voor dit bijzondere jubileumjaar dat begint op 25 juli 2021! Meer informatie te vinden op http://www.vikinglustrum.nl/ of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Viking Nieuws nummer 2-2021 staat nu voor je klaar!

Viking Nieuws nummer 2-2021 staat nu voor je klaar!

Dit Viking Nieuws  zou inmiddels bij ieder lid op de deurmat geploft moeten zijn. Online lezen kan natuurlijk ook, gewoon op vakantie of waar dan ook. Deze speciale uitgave van het Viking Nieuws staat nu ook digitaal voor je klaar. Even inloggen met je eigen wachtwoord - zoals ook bij ‘Boot reserveren’ of de ‘Ledenlijst’ raadplegen – en je kunt Viking Nieuws openen.

In deze editie onder andere:

  • Bestaande en geplande bruggen MWK
  • Oproep actiedag MWK 29 mei
  • Geschiedenis van de vereniging deel 2
  • Hoe gaat het nu met... onze oudste skiffeurs
  • Edward over het NK klein

Veel leesplezier!

Met sportieve groet van de redactie

Gezocht: Hulp lustrumfeestcommissie

In de lustrumfeestcommissie is er nog plek om te helpen met de organisatie van dit mooie feest! Wij zouden het liefst uitbreiden met iemand vanuit de jeugd en vanuit de veteranen. Heb jij zin om ons te helpen met de organisatie van dit feest? Stuur binnen 14 dagen even een mailtje naar Fraukje Martens, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met je interesse.

Laatste indoor training oefeningen

Beste Vikinger,

Het was een bijzonder seizoen met veel aanpassingen en flexibiliteit. Zowel van de deelnemers als van mijzelf. Maar de creativiteit wordt gestimuleerd. We passen ons aan en zoeken naar oplossingen! Ik denk dat het aardig gelukt is zo…behalve het samen trainen. Daar hebben de meeste van ons behoefte aan. Maar als het goed gaat dan mag dat binnenkort weer.

Bij deze mijn laatste trainingsfilmpjes van het Indoor-Thuis/ Outdoor-Tuin seizoen 2020-2021. Wie weet kom ik nog eens op Viking voor een gezamenlijke balkon sessie! Jullie kunnen alle trainingen hier terug vinden of in de VikingApp onder video's (knop rechtsonder). Deze zijn uiteraard ook voor alle leden beschikbaar die het leuk vinden om eens anders te trainen.

Gebruik de trainingen goed! Dan voorkom je overbelasting en blessures.
Vaak zijn deze trainingen goed te combineren met wandelen/ fietsen/ ergometeren/ roeien/ hardlopen…
Begin niet te zwaar maar bouw het verstandig op. Dan is het een goede aanvulling en wordt je sterker, stabieler en blijer:-)

Hopelijk tot volgende seizoen in de gymzaal of elders:-)

Lieve groet,
Tessa Zwolle-Appeldoorn

 

Indoor training oefeningen

Beste Vikinger!

Hopelijk zitten we niet al te lang meer in deze lockdown met avond klok!!
En wat snakken we naar elkaar ontmoeten op de club en naar het ploeg-roeien..
Ik hoop jullie toch nog een beetje vermaken in deze gekke tijd…
Afgelopen weken heb ik oefeningen gefilmd voor jullie, zo kunnen jullie toch nog een beetje blijven trainen en je corona frustraties er uit werken!! Of bekijk de video in de app onder video's (knop rechtsonder)

 

URV Viking 115 jaar - roeien in Utrecht is als immaterieel erfgoed bestempeld

Zoals jullie weten is 2021 een lustrumjaar want URV Viking bestaat 115 jaar. Het roeien in Utrecht is als immaterieel erfgoed bestempeld en dus tijd om de historie van onze roeivereniging meer in detail vast te leggen. Bert Appeldoorn heeft onderzoek gedaan in de archieven en een mooi stuk geschreven over het ontstaan van URV Viking en de ontwikkelingen door de jaren heen. Deze zullen gepubliceerd worden in ons verengingsblad "Viking Nieuws" maar hebben ook al op deze verenigingswebsite een plekje gekregen, hier kan je ook ons Eeuwboek 1906 - 2006 en Lustrumboek 2006 - 2011 vinden. Kan je niet langer wachten lees dan hier alles over de geschiedenis van onze prachtige vereniging.

Bert levert ook bijdragen aan het digitale museum. Kijk op www.roeimuseum.nl en /of https://nl.wikipedia.org/wiki/Utrechtse_Roeivereniging_Viking ". Nog meer geschiedenis is ook te vinden in de boeken Eeuwboek 1906 - 2006 Eeuwig Viking en het Lustrumboek 2006 - 2011 Viking vijf jaar verder

 

Nieuwjaarsreceptie 2021

Op 10 januari vond de eerste en hopelijk ook laatste online nieuwjaarsreceptie van onze vereniging plaats via Zoom. Verrassend hoe feestelijk zoiets kan zijn! Er was veel werk gestoken in leuke filmpjes, grappige presentatie door de gebroeders Knappstein, en natuurlijk de leuke en informatieve wijnproeverij na afloop.
Traditiegetrouw werden we toegesproken door voorzitter Nieske, en werden de bekers en bloemetjes uitgereikt.  Daarnaast was er aandacht voor het lustrumjaar, voor Carel Reuser die op het punt staat verkozen te worden tot vrijwilliger van het jaar van de KNRB (onder andere voor zijn rol bij de opknapbeurt van het Walhalla), een bootdoop, de activiteiten van de jeugdcommissie en het nieuwe fotokunstwerk in het krachthonk. In het eerste Viking Nieuws komt een uitgebreider verslag.

Kijk hier alle filmpjes terug en wanneer we weer terug in het Walhalla zijn hangt daar een mooi cadeau aan de muur

Abonneren op deze RSS feed