• image
  URV Viking pakt groot uit om het lustrumjaar te vieren!


  Klik hier
 • image

  Zorgen om roeien op het MWK

  Bekijk de geplande bruggen en lees hoe het zit

  MWK in 1 minuut
 • image

  Gebruik jij hem al?

  URV Viking app

  Download

Kom ook roeien bij de U.R.V. Viking, meld je hier aan.

Redactie

115 jaar Viking!

Al 115 jaar lang komen roeiers in Utrecht samen bij URV Viking om te genieten van de roeisport. Om elkaar in de roeiboot uit te dagen en om met elkaar tegen andere teams te strijden. Om meters te maken op het water en om daarna op het terras te genieten. Om herinneringen te maken en ervaringen op te doen. Het thema van Viking’s 115-jarige jubileum is daarom ook: experience. Wij hopen de leden van Viking bijzondere ervaringen aan te bieden, op sportief, sociaal en culinair gebied!

Dus zet je schrap voor dit bijzondere jubileumjaar dat begint op 25 juli 2021! Meer informatie te vinden op http://www.vikinglustrum.nl/ of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Viking Nieuws nummer 2-2021 staat nu voor je klaar!

Viking Nieuws nummer 2-2021 staat nu voor je klaar!

Dit Viking Nieuws  zou inmiddels bij ieder lid op de deurmat geploft moeten zijn. Online lezen kan natuurlijk ook, gewoon op vakantie of waar dan ook. Deze speciale uitgave van het Viking Nieuws staat nu ook digitaal voor je klaar. Even inloggen met je eigen wachtwoord - zoals ook bij ‘Boot reserveren’ of de ‘Ledenlijst’ raadplegen – en je kunt Viking Nieuws openen.

In deze editie onder andere:

 • Bestaande en geplande bruggen MWK
 • Oproep actiedag MWK 29 mei
 • Geschiedenis van de vereniging deel 2
 • Hoe gaat het nu met... onze oudste skiffeurs
 • Edward over het NK klein

Veel leesplezier!

Met sportieve groet van de redactie

Gezocht: Hulp lustrumfeestcommissie

In de lustrumfeestcommissie is er nog plek om te helpen met de organisatie van dit mooie feest! Wij zouden het liefst uitbreiden met iemand vanuit de jeugd en vanuit de veteranen. Heb jij zin om ons te helpen met de organisatie van dit feest? Stuur binnen 14 dagen even een mailtje naar Fraukje Martens, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met je interesse.

Laatste indoor training oefeningen

Beste Vikinger,

Het was een bijzonder seizoen met veel aanpassingen en flexibiliteit. Zowel van de deelnemers als van mijzelf. Maar de creativiteit wordt gestimuleerd. We passen ons aan en zoeken naar oplossingen! Ik denk dat het aardig gelukt is zo…behalve het samen trainen. Daar hebben de meeste van ons behoefte aan. Maar als het goed gaat dan mag dat binnenkort weer.

Bij deze mijn laatste trainingsfilmpjes van het Indoor-Thuis/ Outdoor-Tuin seizoen 2020-2021. Wie weet kom ik nog eens op Viking voor een gezamenlijke balkon sessie! Jullie kunnen alle trainingen hier terug vinden of in de VikingApp onder video's (knop rechtsonder). Deze zijn uiteraard ook voor alle leden beschikbaar die het leuk vinden om eens anders te trainen.

Gebruik de trainingen goed! Dan voorkom je overbelasting en blessures.
Vaak zijn deze trainingen goed te combineren met wandelen/ fietsen/ ergometeren/ roeien/ hardlopen…
Begin niet te zwaar maar bouw het verstandig op. Dan is het een goede aanvulling en wordt je sterker, stabieler en blijer:-)

Hopelijk tot volgende seizoen in de gymzaal of elders:-)

Lieve groet,
Tessa Zwolle-Appeldoorn

 

Indoor training oefeningen

Beste Vikinger!

Hopelijk zitten we niet al te lang meer in deze lockdown met avond klok!!
En wat snakken we naar elkaar ontmoeten op de club en naar het ploeg-roeien..
Ik hoop jullie toch nog een beetje vermaken in deze gekke tijd…
Afgelopen weken heb ik oefeningen gefilmd voor jullie, zo kunnen jullie toch nog een beetje blijven trainen en je corona frustraties er uit werken!! Of bekijk de video in de app onder video's (knop rechtsonder)

 

URV Viking 115 jaar - roeien in Utrecht is als immaterieel erfgoed bestempeld

Zoals jullie weten is 2021 een lustrumjaar want URV Viking bestaat 115 jaar. Het roeien in Utrecht is als immaterieel erfgoed bestempeld en dus tijd om de historie van onze roeivereniging meer in detail vast te leggen. Bert Appeldoorn heeft onderzoek gedaan in de archieven en een mooi stuk geschreven over het ontstaan van URV Viking en de ontwikkelingen door de jaren heen. Deze zullen gepubliceerd worden in ons verengingsblad "Viking Nieuws" maar hebben ook al op deze verenigingswebsite een plekje gekregen, hier kan je ook ons Eeuwboek 1906 - 2006 en Lustrumboek 2006 - 2011 vinden. Kan je niet langer wachten lees dan hier alles over de geschiedenis van onze prachtige vereniging.

Bert levert ook bijdragen aan het digitale museum. Kijk op www.roeimuseum.nl en /of https://nl.wikipedia.org/wiki/Utrechtse_Roeivereniging_Viking ". Nog meer geschiedenis is ook te vinden in de boeken Eeuwboek 1906 - 2006 Eeuwig Viking en het Lustrumboek 2006 - 2011 Viking vijf jaar verder

 

Nieuwjaarsreceptie 2021

Op 10 januari vond de eerste en hopelijk ook laatste online nieuwjaarsreceptie van onze vereniging plaats via Zoom. Verrassend hoe feestelijk zoiets kan zijn! Er was veel werk gestoken in leuke filmpjes, grappige presentatie door de gebroeders Knappstein, en natuurlijk de leuke en informatieve wijnproeverij na afloop.
Traditiegetrouw werden we toegesproken door voorzitter Nieske, en werden de bekers en bloemetjes uitgereikt.  Daarnaast was er aandacht voor het lustrumjaar, voor Carel Reuser die op het punt staat verkozen te worden tot vrijwilliger van het jaar van de KNRB (onder andere voor zijn rol bij de opknapbeurt van het Walhalla), een bootdoop, de activiteiten van de jeugdcommissie en het nieuwe fotokunstwerk in het krachthonk. In het eerste Viking Nieuws komt een uitgebreider verslag.

Kijk hier alle filmpjes terug en wanneer we weer terug in het Walhalla zijn hangt daar een mooi cadeau aan de muur

Enquête

Enquête

Het bestuur van Viking vraagt alle leden om een enquête over Viking Nieuws in te vullen. Ons clubblad wordt voor de en door de leden gemaakt. Wij vinden het belangrijk te weten wat jullie ervan vinden en op welke wijze wij beter aan de behoeftes van alle Vikingers kunnen voldoen. Ons verenigingsblad, Viking Nieuws, verschijnt vijf keer per jaar. Sommige leden weten niet beter dan dat je deze online kunt lezen, andere kijken wellicht met weemoed terug op de tijd dat elke editie van het Viking Nieuws op de deurmat viel.

Indoorseizoen 2020/2021

Beste Vikinger,

Ik heb er weer erg veel zin in om jullie training te geven, hetzij in de zaal of op Viking, maar door de Corona heb ik de indoor iets anders moeten vormgegeven. Er mogen minder mensen in de zaal en tussen de trainingen hebben we iets meer tijd nodig om te kunnen schoonmaken, ventileren en te wisselen.

Op woensdagavond wil ik 3 trainingen aanbieden. De eerste training is voor de wedstrijdjeugd. De andere twee voor de senioren. Om iedereen een training te kunnen aanbieden wil ik ook op dinsdagochtend een Viking-Indoor verzorgen op/rond Viking. Voor beide dagen staan 22 trainingen gepland van 6/7 oktober 2020 t/m 9/10 maart 2021 (behalve 29/30 december 2020).

Viking Nieuws nummer 3-2020 staat nu voor je klaar!

Viking Nieuws nummer 3-2020 staat nu voor je klaar!

Dit Viking Nieuws is alweer het 2e "corona" Viking Nieuws. Ieder lid heeft dit Viking Nieuws wederom ook als papieren versie op de deurmat ontvangen, online lezen kan natuurlijk ook, gewoon op vakantie of waar dan ook. Deze speciale uitgave van het Viking Nieuws staat nu ook digitaal voor je klaar. Even inloggen met je eigen wachtwoord - zoals ook bij ‘Boot reserveren’ of de ‘Ledenlijst’ raadplegen – en je kunt Viking Nieuws openen.

In deze editie onder andere:

 • Op naar het lustrum
 • Roeien met je partner
 • Markant langs de waterkant: Villa Kakelbont
 • Ploegpraat: Alles heeft effect
 • 'Dat ding komt er bij ons niet in!'
 • Michel Heuvelman: 24/7 beheerder

Veel leesplezier!

Met sportieve groet van de redactie

Abonneren op deze RSS feed

Activiteiten


Twitter