Roeien

Gastencommissie

Ervaren roeiers van andere roeiverenigingen in Nederland of daarbuiten zijn welkom een of meerdere dagen in Utrecht en omgeving te komen roeien. Dat kan een tocht zijn op de Kromme Rijn en/of een rondje stad over de singels en de Oude Gracht.

In overleg kunnen een of meer C4+-en, C2+-en of wherry's gehuurd worden, maar er kan uiteraard ook met eigen boten geroeid worden. Dit alles indien de activiteiten van de eigen leden dit toelaten. In het weekend zijn de mogelijkheden daarom beperkter dan door de weeks. Op zaterdag en zondag is het meestal niet mogelijk om voor 12 uur een boot te huren.

Op verzoek kan soms ook in ons clubhuis overnacht worden; de mogelijkheden en het comfort zijn echter beperkt. De gasten moeten hun eigen matras en slaapzak meenemen. De prijzen voor het overnachten en eventueel gebruik van de keuken worden nader overeengekomen.

Gasten worden door de Gastencommissie ontvangen, ze krijgen waterkaarten te leen en uitleg over de vaarroutes. Om een afspraak te maken kan je contact opnemen met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De commissieleden heten de gastroeiers welkom met koffie en/of thee, geven tekst en uitleg over de boten, het roeiwater en de routes, en helpen met het klaarmaken van de boten. Ook bij terugkeer is iemand van de gastencommissie paraat om erop toe te zien dat de boten worden schoongemaakt en goed in de loods worden teruggelegd, dat het materiaal goed wordt opgeborgen, en de deelnemers indien gewenst opnieuw te voorzien van koffie/thee. 

Kortom, een paar keer per jaar, een dagje intensief inzetten voor groepjes roeiers van andere verenigingen die heel dankbaar en vaak ook heel vrolijk zijn. Dat geeft veel voldoening.

 

Wie komt er op bezoek?

Datum

Vereniging

Aantal boten

Vrijdag 25 maart

Die Leythe (Leiden)

2 wherry’s van Viking

Donderdag 14 april

Kolner Ruderverein

Eigen boten + overnachting

Woensdag 20 april

De Krom (Woerden)

3 wherry’s van Viking

Woensdag 20 april

Prien a Chlemsee, Germany

Eigen boot gestald bij Viking

Maandag 9 mei

Het Spaarne

3 C4en van Viking

Dinsdag 10 mei

Alphen

4 wherry’s van Viking

Zondag 15 mei

Ossa

3 wherry’s van Viking

Zondag 15 mei

De Compagnie (Hoogeveen)

4 wherry’s van Viking

Maandag 30 mei

Alkmaarse RV

1 C4 van Viking

Zaterdag 4 juni

Neusser Ruderverein

2 eigen boten neergelegd voor de nacht

Zaterdag 18- dinsdag 22 juni

Zwolle

1 wherry van Viking

Dinsdag 28 juni

 

Zondag 3 juli 

 

Zondag 10 juli

 

Zondag 10 juli

 

Zondag 24 juli

 

 

 

 

Zo/ma 14/15 aug

De Laak

 

De Waal

 

Amenophis (Zeewolde)

 

De Eem

 

Schagen

 

 

 

 

Schuheinrich Deutschland

3-4 wherry's van Viking

 

3-4 wherry's van Viking

 

C4 van Viking

 

wherry van Viking

 

2 C4 en 1 C2+ van Viking 

 

 

 

 

4 eigen C4en neerleggen voor 1 nacht

Vrijdag 9 sept

Barendrecht

7 wherry’s van Viking

Maandag 19 – donderdag 22 sept

De IJssel (Kampen)

2 C4en van Viking

Donderdag 6 oktober

Hemus

4 wherry’s van Viking

     
     
     
     
     
     

Toelichting:

Gastroeiers betalen € 7,50 per persoon. Ze worden ontvangen met koffie/thee (in de prijs inbegrepen) door de leden van de gastencommissie, krijgen route kaarten mee voor onderweg met de nodige uitleg en worden geholpen met het uitbrengen van de boten. Aan het eind van de tocht krijgen ze bij terugkeer opnieuw hulp van de gastencommissie. De boten worden schoongemaakt en teruggeplaatst.

Instructies over het gebruik van het materiaal, en informatie over de route mogelijkheden alsmede andere aandachtspunten voor het roeien op ons roeiwater krijgen ze van te voren toegestuurd. Gastroeiers dienen akkoord te gaan met het de schadevergoedingsregeling die bij Viking geldt.

Gastencommissie

Nico Bosma

Annick van der Geest

Nelke van der Lans, voorzitter/coordinator

Wim Schmidt

 

We hebben dringend nieuwe commissieleden nodig. Het aantal aanmeldingen is ongeveer 35 per jaar. Het is heel leuk en vooral dankbaar werk om de gasten op te vangen, van koffie/thee te voorzien, en te helpen met de boten, bij vertrek en bij terugkomst. Ze melden zich aan als groep vanuit een andere roeivereniging. Veel roeigasten komen door de weeks, dus het is nodig om dan ook beschikbaar te kunnen zijn.


Mail voor opgaven, vragen en suggesties: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.