Roeien

Toerroeien

Wat doet de Toercommissie?

De Toercommissie organiseert voor Viking-leden roeitochten in heel Nederland. Te gast bij een van de velen collega-roeiverenigingen leer je roeiwateren van Nederland goed kennen. Tijdens de toertochten staan gezelligheid en sportiviteit voorop. De dagen worden daarom altijd afgesloten met een gezamenlijk etentje in de plaats van de bezochte roeivereniging.

Wat zijn de commissietaken?

 • Planning en coördinatie van tochten bij andere verenigingen in Nederland voor Vikingleden, zoals de Voorjaarstocht, Zomertocht en Herfsttocht.
 • Organisatie van tochten in en rondom Utrecht voor Vikingleden, zoals de jaarlijkse Vechttocht, Puzzeltocht en verschillende thematochten rond evenementen id stad of feestdagen.
 • De jaarlijkse organisatie van de Gastentocht in en rondom Utrecht voor leden van collega-roeiverenigingen.
 • Waar vind ik een overzicht van toertochten?

In de toerkalender vind je elk jaar een overzicht van alle geplande toertochten.

Veelgestelde vragen

Hoe schrijf ik me in voor toertocht?

Waar moet je aan voldoen om in te schrijven voor een toertocht:

 1. Je bent Vikinglid van 18 jaar of ouder
 2. Je roeit tijdens de tocht in een boot waar je een stuur- en roeiexamen voor hebt

Hoe meld ik me aan voor een toertocht?
 1. Je kunt je via mail inschrijven voor een toertocht, zodra deze hier of in een apart nieuwsbericht op de site staat aangekondigd. Je geeft daarbij je naam, behaalde roei-examens, mobiel tel.nummer, of je wil rijden en antwoord op verdere vragen van de toercie.
 2. De volgorde van inschrijving bepaalt de deelname en toewijzing van de boot. Wil een groep samen roeien dan bepaald het laagste roei examen de boot waarin men mag roeien.
 3. Na inschrijving krijg je een bevestiging of kom je op een wachtlijst. In de bevestigingsmail staan de betalingsgegevens en de deadline van betaling.
 4. Heb je voor de sluitingsdatum betaald dan is je deelname definitief.


Afzeggen:
 1. Je hebt recht op restitutie als je afzegt voor de sluitingsdatum van de inschrijving.
 2. Zeg je af na de sluitingsdatum dan wordt er geen restitutie verleend
 3. Bepaalt de toercommissie dat de tocht niet door kan gaan, vanwege het weer of een andere overmachtsituatie, dan krijg je je inschrijfgeld terug.

Overige:
 • Bij de inschrijving wordt gevraagd wie er willen/kunnen rijden en hoeveel mensen er mee mogen rijden. Het is de bedoeling dat meerijders bijdragen aan de benzinekosten. Je kunt als je wilt te allen tijde op eigen gelegenheid naar een toertocht toe gaan.
 • Elke toertocht op locatie wordt afgesloten met een etentje op eigen kosten.

Toercommissie

Sjoerd Kelderman - Voorzitter

Henk Gierveld

Nadine Plomp

Wilma van Stuijvenberg

De toercommissie is op zoek naar enthousiaste Vikingleden die het leuk vinden om jaarlijkse verschillende toertochten te organiseren, plannen en bedenken voor Vikingleden, binnen en buiten de Utrechtse roeiwateren


Mail voor vragen en suggesties: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..