Roeien

Esther van Bostelen

Wijziging stremming Nelson Mandelabrug

Vanaf 14 juni gelden de volgende regels bij de Nelson Mandelabrug. Dat is de brug bij de Veilinghaven en Villa Jongerius. 

- Tijdens werktijd: vaarverbod onder de brug door

- Buiten werktijd: alleen het bruggat aan de zijde van Villa Jongerius is open

Let op! Roeiers richting Munt gaan door het verkeerde bruggat en moeten voorrang geven!

Werktijd = maandag t/m vrijdag van 7 uur tot 16 uur

Actie tegen bruggen! Doe mee!

Komende zaterdag voeren we actie tegen de 5 nieuwe bruggen over het Merwedekanaal. We willen zo veel mogelijk C-boten op het water hebben. Heel belangrijk dat we ons laten zien en horen! Geef je nu op om mee te doen! Je kunt je individueel of als ploeg aanmelden. Boten zijn gereserveerd. 
 
Datum: 29 mei 2021
Tijd: 11:30 uur tot 14:00 uur
 
Aanmelden en meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vaarverbod Nelson Mandelabrug

Wegens de bouw van de expeditiebrug bij Jaarbeurs geldt er onder werktijd een vaarverbod onder de Nelson Madelabrug door. Dit is de brug bij de Veilinghaven en Villa Jongerius. Buiten werktijd is 1 bruggat beschikbaar. Vanaf vrijdag 7 mei is buiten werktijd het gat aan Jaarbeurszijde vrij. Let op! Roeiers richting Munt hebben voorrang. Roeiers richting loods moeten wachten. Het zicht is slecht, dus pas goed op.

Van 7 mei t/m 18 juni is de situatie bij de brug als volgt:

  • Onder werktijd geldt een vaarverbod onder de Nelson Mandelabrug door
  • Buiten werktijd is alleen het gat aan Jaarbeurszijde vrij
  • Roeiers richting loods moeten voorrang verlenen

Hou je aan deze regels, ook al lijkt de doorvaart vrij. Er kunnen allerlei voorwerpen uitsteken of duikers in het water liggen: levensgevaarlijk! Werktijd = maandag t/m vrijdag tussen 7 uur en 16 uur.

Vaarverbod Nelson Mandelabrug

Het huidige vaarverbod bij de Nelson Mandelabrug wordt verlengd. Dit is de brug bij de Veilinghaven en Villa Jongerius. 

Op werkdagen van 7 uur tot 16 uur zijn beide bruggaten dicht. Er geldt een vaarverbod. Alle roeiers moeten voor de brug rondmaken. Buiten werktijd, dus doordeweeks na 16 uur, in het weekend en op feestdagen is alleen het bruggat aan de zijde van Villa Jongerius open.

Let op! Verkeer richting Munt gaat dus door het verkeerde bruggat en moet voorrang verlenen aan verkeer dat richting loods gaat. Vaar niet door het andere bruggat, ook al lijkt het vrij. Er kunnen levensgevaarlijke stalen draden uitsteken!

Rond 6 mei verandert de situatie. Hou de nieuwsberichten op de website en in de app in de gaten!

Vaarverbod Nelson Mandelabrug

Vaarverbod Nelson Mandelabrug

Van 19 april t/m 28 april geldt er onder werktijd een vaarverbod onder de Nelson Mandelabrug door. Dit is de brug bij de Veilinghaven en Villa Jongerius. Beide bruggaten zijn op maandag t/m vrijdag van 7 uur tot 16 uur dicht vanwege werkzaamheden. Alle roeiers moeten bij de Veilinghaven rondmaken.

Buiten werktijd is alleen het bruggat aan de zijde van Villa Jongerius beschikbaar. Dat is doordeweeks na 16 uur en in het weekend. Pas goed op! Verkeer richting Munt gaat dus door het verkeerde bruggat heen en moet voorrang verlenen aan het verkeer vanaf de Munt richting loods.

Let op! Ga niet door het andere bruggat, ook al lijkt het vrij. Er kunnen stalen draden en stangen uitsteken. Levensgevaarlijk!

Ook bij de Sowetobrug wordt vanaf 19 april gewerkt (hoge brug voor de Muntbrug - trambrug). Er hangen steigers aan de betonpalen. Je kunt er veilig langs varen.

 

Doorvaart Nelson Mandelabrug

Jaarbeurs bouwt een nieuwe brug achter de Nelson Mandelabrug (de brug bij de Veilinghaven en Villa Jongerius). Op werkdagen tussen 7 uur en 16 uur is het verboden om onder de brug door te varen! Buiten deze tijden en in het weekend zijn beide bruggaten beschikbaar. Deze regel geldt tot nader order.

Werkzaamheden voor het vlot

Vanaf maandag 22 februari vinden er aan de oever tegenover het vlot werkzaamheden plaats. Er worden leidingen aangelegd voor het warmte systeem van Holland Casino. De leidingen worden grotendeels ondergronds geboord. Er komt een stalen bak in het water die 2 meter uit de kant steekt. Er ligt een ballenlijn om je op tijd te waarschuwen. Er wordt eerst voor het vlot gewerkt, ongeveer ter hoogte van de loods van Orca. Daarna gaat de constructie richting de kruising. Het fietspad blijft open. Er kunnen verkeersregelaars staan. Alles bij elkaar duren de werkzaamheden circa 4 weken. 

Nieuwe situatie bouw expeditiebrug

De eerste fase van de bouw van de expeditiebrug van de Jaarbeurs is bijna afgerond. Na de kerstvakantie start de volgende fase en verandert de beschikbaarheid van de bruggaten. 

* Kerstvakantie: 19 december t/m 3 januari beide bruggaten open

* Begin januari: 4 januari t/m 8 januari

  • onder werktijd: beide burggaten afgesloten
  • buiten werktijd: alleen nevenvaart vrij (kant Villa Jongerius)

* Daarna: vanaf 9 januari

  • onder werktijd: alleen nevenvaart vrij (kant villa Jongerius)
  • buiten werktijd: beide bruggaten open

werktijd = maandag t/m vrijdag van 7 uur tot 16 uur

In februari en maart zal ook de nevenvaart een week lang tijdens werktijd afgesloten zijn. De exacte data en situatie worden tzt gecommuniceerd.

Fietstunnel Nelson Mandelabrug open!

Fietstunnel Nelson Mandelabrug open!

Vanaf dinsdag 1 december is de fietstunnel onder de Nelson Mandelabrug open! Coaches kunnen nu eindelijk weer met de roeiers meefietsen tot aan de Munt. De Kanaalweg was uiteindelijk 14 maanden dicht. Het is de bedoeling dat de Kanaalweg voorlopig niet meer afgesloten wordt.

Foto: gemeente Utrecht

Abonneren op deze RSS feed