Vereniging

CLIP

Commissiepagina CLIP (Commissie Ledeninstroom en Ploegvorming)

De activiteiten van CLIP zijn divers, maar spitsen zich toe op het begeleiden van de ervaren instroom, en op ledenbehoud door het koppelen van ploegen aan roeiers en vice versa middels een ploegenlijst.

Begeleiden ervaren instroom

Nieuwe leden met roeiervaring kunnen bij Viking zonder wachttijd instromen als ervaren roeier. Jaarlijks melden tussen de 50 en 70 roeiers zich bij Viking aan, die van een andere vereniging komen, of die het roeien weer willen oppakken. De CLIP zorgt dat deze roeiers zo snel mogelijk de basisexamens halen (we hebben ervaren instructeurs die je één of meer stuurlesen geven in een wherry), en helpt zo nodig met het vinden van een ploeg. Zie ook de pagina over lid worden.

Ter verdere bevordering van de inburgering bij Viking kunnen de ervaren instromers na het behalen van de basisexamens (sturen1, scullen1 en eventueel skiffexamens) hulp krijgen van CLIP bij het halen van het sturen2-examen.

Elke maand, op zondag, organiseert CLIP een roeitochtje naar Rhijnauwen voor de ervaren instroom. Dit is niet alleen een mooi tochtje (uur heen en uur terug), met koffie en iets lekkers bij de Veldkeuken, maar ook een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen die in hetzelfde traject als jij zitten. Opgeven kan via de Sportsplanner van de stuurlessen.

Ploegenoverzicht

CLIP zorgt voor een jaarlijkse actualisatie, middels een enquête onder de leden, van de ploegenlijst. Dit overzicht bestaat voornamelijk uit een opsomming van de teams met naam van teamcaptain en van alle roeiers. Ook vermeldt het overzicht het niveau, de ambities, de leeftijd, de tijdstippen van roeien en eventuele ‘vacatures’. Het overzicht is hier te vinden. Voor tussentijdse wijzigingen kun je een vragenlijst invullen, te vinden onder 'documenten' als je ingelogd bent op de site.

Foreign rowers

Rowers from abroad are most welcome to become a member of Viking. Experienced or not. The only requirement we have, is that you learn the rowing-commands in Dutch. But we will help you with that.

CLIP-Commissie

Gelinde Groeneveld: voorzitter

afbeelding voor vikingsite
Mail voor vragen en suggesties: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.