Vereniging

CLIP

Commissiepagina CLIP (Commissie Ledeninstroom en Ploegvorming)

De activiteiten van CLIP zijn divers, maar spitsen zich toe op het begeleiden van de ervaren instroom, en op ledenbehoud door het koppelen van ploegen aan roeiers en vice versa middels een ploegenlijst.

Begeleiden ervaren instroom

Nieuwe leden met roeiervaring kunnen bij Viking zonder wachttijd instromen als ervaren roeier. Jaarlijks melden tussen de 30 en 50 roeiers zich bij Viking aan, die van een andere vereniging komen, of die het roeien weer willen oppakken. De CLIP zorgt dat deze roeiers zo snel mogelijk de basisexamens halen, en helpt zo nodig met het vinden van een ploeg. Zie ook de pagina over lid worden.

Ter verdere bevordering van de inburgering bij Viking kunnen de ervaren instromers na het behalen van de basisexamens (st1, c1 en eventueel hogere roei-examens) hulp krijgen van CLIP bij het halen van het sturen2 examen. Ook is er meer aandacht gekomen voor boordroeiers zonder wedstrijdervaring, die in C-materiaal willen roeien. Dit kunnen zowel ervaren instromers zijn, als enthousiaste Vikingleden die hier boordroeien hebben geleerd.

Ploegenoverzicht

CLIP zorgt voor een jaarlijkse actualisatie, middels een enquête onder de leden, van de ploegenlijst. Dit overzicht bestaat voornamelijk uit een opsomming van de teams met naam van teamcaptain en van alle roeiers. Ook vermeldt het overzicht het niveau, de ambities, de leeftijd, de tijdstippen van roeien en eventuele ‘vacatures’. Het overzicht is hier te vinden.

Clinics

Mensen die op de wachtlijst onervaren instroom staan, kunnen voordat ze besluiten de roeicursus te doen, een roeiclinic volgen. CLIP biedt deze, in samenspraak met de instructiecommissie, 2x per jaar aan.

Foreign rowers

Rowers from abroad are most welcome to become a member of Viking. Experienced or not. The only requirement we have, is that you learn the rowing-commands in Dutch. But we will help you with that.

CLIP-Commissie

Sytske de Waart: voorzitter

Wim van de Meent: introductiegesprekken

Bernadette van Ammers: sturen1-lessen voor ervaren instromers

Christiaan de Man: instuif voor de ervaren instroom op zondag

Ana Maria Gil Rodriguez en Alex Ingrams: stuurlessen en begeleiden buitenlandse instroom

afbeelding voor vikingsite
Mail voor vragen en suggesties: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Ploegenmakelaar en nieuwe ploegenlijst

Roeien in een ploeg vinden veel mensen leuk en gezellig. In het onderstaand overzicht zie je welke ploegen er bij VIKING zijn. Soms zoekt een ploeg uitbreiding. En soms kun je een ploeg vormen, omdat je op een zelfde tijd roeit. Een ploeg hoeft niet persé in dezelfde boot te varen. Je kunt ook in een skiff of in een ongestuurde boot varen met een groepje.

Er zijn mensen die graag vóór het werk het water op willen. Of alleen ná het werk kunnen. Die momenten 'vroege ochtend' en 'late middag' wil ik wel van je weten. TIP: meestal is er zaterdagmiddag en zondagmiddag en door de week 's middags voldoende ruimte om te roeien en zou ik roeiers bij elkaar kunnen brengen. Op woensdagmorgen en vrijdagmorgen is er een instuif waar je ook nog bij aan kunt sluiten.

Vanuit mijn rol als ploegmakelaar wil ik je helpen om in een groep te gaan roeien als je wilt. Stuur je wensen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.:

  • Ik wil graag dat de ploegmakelaar mij helpt om bij een ploeg te komen.
  • Ik wil graag roeien in: OCHTEND, VROEGE OCHTEND, MIDDAG, LATE MIDDAG
  • ik wil graag roeien op: MAANDAG, DINSDAG, WOENSDAG, DONDERDAG, VRIJDAG
  • ik wil: SCULLEN, BOORDROEIEN.
  • ik zit al in ploeg: (staat in de lijst)

Als je al in een ploeg zit of een groep gevormd hebt, geef dan even de contactpersoon door. Als je een benaming hebt voor de groep of ploeg, graag even doorgeven. TIPJE: een ploegnaam met de benaming van een skiff roeiboot is best leuk

Met vriendelijke groet,


Wim Bakker, de ploegmakelaar