Vereniging

Redactie

Schrijven over roeien. Dat kan bij de Redactiecommissie.
Wij zorgen voor een aantal communicatiemiddelen zoals het Viking Nieuws, de digitale nieuwsbrief en de website. Als je teksten wilt redigeren of de website bouwen of verbeteren, dan ben je van harte welkom ter versterking van de Redactie. Ook als je foto's wilt maken of de socials wilt bijhouden. Er zijn veel verschillende rollen binnen de redactie. Naast het redactiewerk willen we kijken waar we commissies kunnen ondersteunen met PR-werkzaamheden. Mogelijk ook rond de werving van nieuwe leden voor Viking algemeen.

Viking Nieuws
Al ruim zestig jaar is het Viking Nieuws het ledenblad van de U.R.V. Viking. Wij als redactie maken het Viking Nieuws en we doen de (eind)redactie. Iedereen van Viking kan een stuk publiceren: het bestuur, de commissies en de leden. Ook is het mogelijk reclame te maken. Het Viking Nieuws verschijnt vijf keer per jaar. Momenteel verschijnt hij automatisch op de deurmat, behalve als je in de app hebt aangegeven dat je het blad liever digitaal leest. De PDF staat op de website, in het afgeschermde gedeelte alleen voor leden, en in de Viking app. 

De inhoud bestaat uit Vikingactiviteiten, mededelingen, verslagen van tochten en wedstrijden, nieuws van het bestuur en commissies. Artikelen en verslagen van leden en commissies zijn van harte welkom! Kopij is aan te leveren via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Tekstbestanden en foto's graag als losse bestanden versturen. Foto's die in het Viking Nieuws worden opgenomen moeten aan de volgende eisen voldoen: minimaal 300 dpi en minstens 1500 x 2000 pixels.

Digitale Nieuwsbrief
Vikingactiviteiten die extra aandacht verdienen worden via de Viking Nieuwsbrief onder de aandacht van de leden gebracht. Waar het Viking Nieuws achtergrondverhalen aanbiedt, beschrijft wat roeien leuk maakt en verslag doet van de roeibeleving van leden, is de nieuwsbrief meer voor korte oproepen en nieuwsfeitjes. Voorbeelden zijn oproepen voor activiteiten, zowel als deelnemer of als vrijwilliger om het mogelijk te maken en werkzaamheden op of rond ons roeiwater. Een Vikinglid is automatisch geabonneerd op deze e-mailnieuwsbrief die 10 keer per jaar verschijnt, en indien nodig incidenteel meer. De redactie houdt de Viking Nieuwsbrief actueel en kort en bondig, met doorklikmogelijkheden.

Vikingsite
Op www.urvviking.nl vinden leden en nieuwe leden alle informatie die nodig is om te kunnen trainen, toer- en wedstrijdroeien. Ook staat er informatie om mee te doen aan Vikingactiviteiten of deze zelf te organiseren. Binnen de redactie hebben we een digitale afdeling met scherp oog voor technische mogelijkheden. Mis je iets op de site, dan kun je de redactie altijd mailen!

Adverteren in Viking Nieuws
Viking Nieuws wordt vijf keer per jaar gelezen door alle leden, online in full color. Een goede mogelijkheid om je bedrijf of je activiteiten onder aandacht te brengen van een sportieve en actieve doelgroep. Je kunt daarvoor een advertentie plaatsen. Neem voor adverteren contact op met de redactie.

Redactiecommissie

Petra de Graaf - Voorzitter, inbox
Margot Mees - Redactie Viking Nieuws 
Ingrid Bolwijn - Redactie Viking Nieuws
Jepke Versnel - Redactie Viking Nieuws
Daphne Landman - Redactie Viking Nieuws
Cornalien Stolker - Redactie Viking Nieuws
Fijnanda van Klingeren - Redactie Viking Nieuws en social media
Joep Engelhart - Webredactie
Vera van de Donk - Webredactie
Maud Mulder - Webredactie

Mail voor vragen en suggesties: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.