Vereniging

Soos

Wat doet de Sooscommissie?
De Sooscommissie zorgt voor een gezellig en actief verenigingsleven. Dit doet de commissie door openstelling van de bar op zaterdag, zondag en in de zomer op woensdagavond. Daarnaast helpt de commissie met de organisatie van feestjes en ondersteunt het tal van andere Viking-activiteiten. Met de verkoop van drank en overheerlijke appeltaart levert de commissie bovendien een bijdrage aan de inkomsten van de vereniging.
De soos maakt het mogelijk, zo is onze slogan.

Over het Walhalla

De reguliere openingstijden van de bar zijn:
• zaterdag van 9.30-17.00 uur¹
• zondag van 10.00-17.30 uur¹
• woensdagavond van 19.30-22.00 uur (april t/m september)

Voor 13:00 uur wordt er geen alcohol geschonken. Verder schenken we geen alcohol aan personen die jonger zijn dan 18 jaar. Hou er rekening mee dat het barpersoneel daarom kan vragen naar jouw ID als je alcoholhoudende drank bestelt.

Je kunt betalen met contant geld of pinnen met je bankpas (ook contactloos).


Commissie taken

• Het inroosteren van leden voor het draaien van bardiensten en het ondersteunen van de bardiensten.
• Zorgen voor openen en sluiten van de bar op zaterdag en zondag en in de zomer op woensdagavond.
• Het bijhouden van de barvoorraden.
• Het coördineren of ondersteunen van verschillende activiteiten die binnen Viking plaatsvinden, zoals de nieuwjaarsreceptie, Headmaaltijd, Hart van Holland, Viking-diner en Oliebollenfeest.
• Inrichten en aankleden van het Walhalla en het terras.

Vacatures

De Sooscommissie zoekt dringend naar hulp:

  • Commissieleden zijn van harte welkom. Gaat je hart sneller kloppen van het organiseren van sociale evenementen, heb je een hart voor horeca. Neem contact op!
  • De commissie zoekt specifiek mensen met een SVH diploma, dan wel mensen die die willen halen. Ook hiervoor geldt: aarzel niet en neem contact op!
  • Voor de bardiensten: onze ervaring is dat we aan het eind van het jaar een goede bezetting hebben, maar in het begin van het jaar laat dat te wensen over. Daarom: doe mee en schrijf je in voor bardiensten! Je wordt met open armen ontvangen.

Als je liever wilt helpen met een aantal losse projecten op momenten die jou het beste uitkomen, dan kunnen we jouw hulp ook goed gebruiken. Klik hier voor meer informatie.

Barvrijwilliger

Een barvrijwilliger is iemand die zich aanmeldt voor het draaien van een bardienst. Aanmelden doe je als verenigingswerk. Omdat we je niet zomaar achter de bar kunnen zetten is er een opleidingsprogramma ontwikkeld. Nieuwe leden worden meteen opgeleid en maken op deze manier kennis met andere leden van de vereniging.
Een gebruiksaanwijzing van hoe je een bardienst kunt draaien is aanwezig bij de bar of te vinden op de de download pagina.

Bardienst
Wil je graag een keertje een bardienst draaien? Dat kan! Iedereen vanaf een leeftijd van 16 jaar mag een bardienst draaien. Je kan jezelf inschrijven via deze site. Log in onder Viking Module en klik op 'Verenigingswerk'. Daar kun je je aanmelden voor een vacante bardienst. De jeugd (15-18 jaar en de gele blokjes) draait alleen in de tussendiensten samen met andere barpoule vrijwilligers. We zien graag dat je ook voor de ochtenddiensten een IVA certificaat haalt (www.nocnsf.nl/iva, zie alcohol...)

Barrooster
Het barrooster voor de komende periode kun je hier bekijken. Voel je meer voor ondersteunende werkzaamheden? Dat kan ook! We hebben veel klusjes in keuken, onderhoud aan het Walhalla, het terras of het magazijn of bij de voorbereiding van feesten.

Alcohol onder de achttien jaar: NIX!
Ook wij moeten voldoen aan de strengere eisen voor het schenken van alcohol. De leden van de soos hebben bijna allemaal het diploma sociale hygiëne en barvrijwilligers moeten de Instructie Verantwoord Alcoholschenken volgen. Dit kan online op www.nocnsf.nl/iva. Na het beantwoorden van een aantal vragen krijg je een certificaat om aan te tonen dat je de instructie hebt gevolgd. Het e-mailadres van de barverantwoordelijke is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De Sooscommissie zorgt er dan voor dat het certificaat in de map in de keuken terecht komt.

Ben je nog geen 25 dan zal de barvrijwilliger vragen of je je wilt legitimeren wanneer je een biertje vraagt. Bij feesten hanteren we het alcoholprotocol van NOC-NSF. Dit protocol kun je hier lezen. Indien het feest zowel voor de jeugd als de volwassen leden is bestemd, dan maken we gebruik van verschillende kleuren polsbandjes, zodat de barvrijwilligers direct kunnen zien of wie wel of geen alcohol mag drinken.

Viking heeft een bestuursreglement waarin je dit allemaal kunt teruglezen. Het bestuursreglement staat hier.

Voedselveiligheid
Onze tosti’s, koffie, appeltaart, Vikingburger, maaltijden worden geserveerd en/of bereid onder de strenge eisen van voedselveiligheid. In de toelichting op de werkzaamheden zullen deze eisen opgenomen worden.

Sooscommissie

Natascha de Rooij - Voorzitter
Kati Appeldoorn, Jorgen Lighaam - Barcoördinatie
Anita SLokker - Multi-inzetbaar commissielid
Dirk-Jan de Groot - Bevoorrading

Voor vragen over de bardiensten kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor overige vragen kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..