Vereniging

Verenigingswerk

Verenigingswerk

Wat doet de commissie Verenigingswerk?
In de vereniging wordt al vanaf eind jaren '90 gesproken over het vrijwilligersbeleid. Op een enkele uitzondering na (bijv. schoonmaak, moeilijke bootreparaties) wordt bij Viking al het werk gedaan door vrijwilligers. Het wordt echter steeds moeilijker voldoende vrijwilligers te vinden om al het werk uitgevoerd te krijgen. Viking is een vereniging "voor de leden door de leden". Betaalde krachten passen niet in dat beeld en om de contributie betaalbaar te houden moeten alle leden hun steentje bijdragen. Vanaf 1 januari 2012 is dat "steentje bijdragen" verplicht voor alle leden die op 1 januari van dat jaar 15 tm 75 jaar oud zijn. Om daar ook een zekere dwang op te kunnen uitoefenen wordt een borg van € 80,00 geheven, die weer wordt verrekend met de borg voor het volgend jaar als aan de verplichting van 10 uur werk voor Viking is voldaan.

Met het verenigingswerk hopen we de vereniging draaiend en bloeiend te houden. De maatregel is bedoeld om met meer handen het werk dat moet worden gedaan lichter te maken.

Waaraan moet je denken bij Verenigingswerk?
In de eerste plaats kun je lid worden van het bestuur of van een commissie, dan voldoe je zeker aan de eis van het verenigingswerk. Daarnaast zijn er tal van werkzaamheden zoals bijvoorbeeld ondersteunen bij de Hart van Holland tocht (tijd klokken, EHBO-er, parkeerwacht), bardiensten, klussen voor de materiaalcommissie, helpen bij de Vechttocht (mensen op weg helpen aan het vlot, mensen inschrijven), sturen voor de pannenkoekentocht van nieuwe leden, coachen of instructie geven, roeien met gehandicapte leden, de botenwagen rijden, een feest organiseren, examinator zijn. En noem maar op. Voor een aantal werkzaamheden zullen bepaalde eisen gelden, zoals het hebben van een EHBO-diploma of een bepaalde training gevolgd hebben.