Vereniging

Jeugd

Roeien bij Viking is superleuk. Viking  heeft ruim 70 jeugdleden in de leeftijd van 11 tot 18 jaar.Naast wekelijkse trainingen, zowel op het water als indoor, roeien we ook wedstrijden. Deze wedstrijden roeien we bij andere verenigingen in het hele land. Ook doen we jaarlijks mee aan de wedstrijden in Gent. Naast het roeien zijn er ook allerlei activiteiten zoals het Viking zomerkamp.

Informatie voor nieuwe leden

Vanaf het jaar dat je elf wordt kun je bij ons komen roeien. Eén of twee keer per jaar organiseren we een roeicursus speciaal voor kinderen. De cursus wordt gegeven door coaches en de jeugdleden zelf. Na de cursus, die we afsluiten met een examen, kom je in je eigen leeftijdsgroep. Je kunt net zo actief roeien als je zelf wilt.

De jeugdsectie van Viking is de afgelopen jaren flink gegroeid (op dit moment telt Viking ruim 70 jeugdleden op een totaal van 600 leden) en daarom zijn we tegen de grenzen van onze capaciteit aangelopen zowel qua coaches, boten als roeiwater. Daar komt nog bij dat het roeiwater van Viking verder beperkt wordt vanwege werkzaamheden rond het Merwedekanaal aan de bruggen. Dit betekent dat het nog drukker wordt op het resterende roeiwater. Dit heeft weer als gevolg dat Viking meer coaches moet inzetten op de bestaande jeugdpopulatie om de veiligheid van de jeugdroeiers te kunnen waarborgen. Deze coachcapaciteit kunnen we dus niet inzetten voor nieuwe onervaren jeugdroeiers.

Het volgende instroommoment zal zijn in het voorjaar van 2021. Daar is op dit moment een wachtlijst voor. Gezien de huidige grootte van de wachtlijst zal Viking waarschijnlijk niet alle belangstellenden kunnen laten instromen. Er zal een selectie plaatsvinden. In het begin van 2021 zullen we je daar verder over informeren.

Wil je meer weten neem dan contact op met via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Inschrijven en jezelf op de wachtlijst laten plaatsen kan hier.

Kun je al roeien? Geef dat dan even aan bij je inschrijving. We nemen contact met je op en kijken dan of je direct kunt meeroeien met een ploegje met leeftijdsgenoten.

 

 


Jeugd-coaches gezocht

Voor het trainen van de jeugd zijn we op zoek naar mensen die het leuk vinden om Jeugd-coach te worden. Wil jij bijdragen aan de ontwikkeling van nieuw talent?

Meer info

Viking Jeugdroeikamp 2020

Het jaarlijkse Viking Jeugdroeikamp. Een mooie week vol roeien, spellen en andere avonturen! Het is voor alle Viking jeugdleden van ongeveer 11 tot 18 jaar. Wil jij meer weten of aanmelden?

Meer info
Wedstrijdkalender

Wedstrijdkalender

Alle roei-evenementen kunnen gevonden worden in de kalender. In deze kalender zijn alle toertochten, marathons en (jeud)wedstrijden te vinden.

Meer info

Veelgestelde vragen

Is er een wachtlijst voor jeugdroeiers?

Jeugdroeiers zijn van harte welkom, maar Viking hanteert wel vaste instroom momenten. Eén of twee keer per jaar organiseren we een cursus voor alle junioren die zich hebben aangemeld. De belangstelling voor deze cursus is groot en dus is er een wachtlijst.

Kun je al roeien, geef dat dan even aan bij je inschrijving. We nemen contact met je op en zorgen dat je direct kunt meeroeien met een ploegje met leeftijdsgenoten.

Mogen jeugdploegen zich ook aanmelden voor de Hart van Holland?

Ja, jeugdploegen (vanaf 16 jaar tot 18 jaar) roeien in 1 veld met jongens, meisjes en mixed ploegen. In dit veld kan uitsluitend met C-4en in estafette vorm gestart worden.

Let daarbij op het volgende:
  • Het is uitdrukkelijk aan de inschrijvende vereniging om te beoordelen of een jeugdploeg in staat is de tocht op een goede manier uit te roeien en te verifiëren of ouders toestemming geven voor deelname van hun kind(eren).
  • Voor iedere jeugdploeg inschrijving zullen we bestuur/wedstrijdcommissaris vooraf vragen dit te bevestigen. Zonder deze bevestiging kan GEEN toegang verleend worden tot de wedstrijd.

Kan ik een keer een (jeugd)training bijwonen?

Een kijkje nemen tijdens een van de roeitrainingen of op de vereniging kan zeker. Volwassenen kunnen een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om een afspraak te maken. Kinderen kunnen contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat houdt de jeugdintroductie in?

In het voorjaar vindt de jeugdinstructieperiode plaats. In verband met het bootgebruik kunnen er maximaal 20 deelnemers mee doen aan de introductieperiode. De introductieperiode duurt ongeveer 12 weken. De eerste twee lessen zijn 'probeerlessen', deze zijn gratis. Je kunt dan kijken of je roeien een leuke sport vindt. Je leert roeien via het KNRB-systeem: je leert gelijk in een skiff (een smalle éénpersoonsboot) roeien. De introductieperiode wordt afgesloten met het Skiffen 1 examen. Hierna kun je besluiten of je door wilt gaan met roeien en lid wilt worden. Onze jeugdcoaches begeleiden en coachen het jeugdroeien helemaal vrijwillig. Na de 12 weken introductie worden er ploegjes gevormd en ga je roeien in twee- of vierpersoonsboten. Je traint met je team voor wedstrijden, waar we dan met zijn allen heen gaan.

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen gaan roeien?

Vanaf het jaar dat je 11 wordt kun je bij Viking komen roeien.

Commissie Jeugdroeien

Marco van Baardwijk - Coördinator jeugd

Mail voor vragen en suggesties: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..