Vereniging

KNRB basis-licentie - binnenkort ontvang je mail

Binnenkort ontvangen jullie als lid van Viking een mail van de KNRB over de basis-licentie. Dit klinkt spannend maar is eigenlijk een andere formulering van algemene voorwaarden waaraan alle leden moeten voldoen.
 
Waarom dan een basis-licentie? Aanleiding is dat de NOC/NSF, de dopingautoriteit en de Wada van alle leden van elke roeivereniging in Nederland verwacht dat zij zich conformeren aan de basisregels rond een veilige integere en schone sport. Dat is belangrijk omdat anders geen enkele roeier ingeschreven kan worden voor wedstrijden. De huidige manier waarop dit in de reglementen van verenigingen in Nederland is vastgelegd voldoet niet aan alle eisen. De invoering van de basislicentie is hiervoor de oplossing.
 
Het idee van de KNRB is om de basislicentie op termijn ook te gebruiken om bijvoorbeeld examens in vast te leggen zodat deze inzichtelijk zijn voor andere verenigingen. 
 
Via deze link vindt je extra informatie van de KNRB. Mocht je nog vragen hebben, stuur dan een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij nemen dan contact op.
 
Het bestuur