Vereniging

Vechttocht roeien op 11 of 12 mei

Roeien over de Vecht is altijd prachtig: Dus geef je op! 

De inschrijvingen voor de Vechttocht zijn geopend. De Toercie organiseert de Vechttocht dit jaar op 11 & 12 mei.  

We roeien naar en van Weesp: 

- Zaterdag 11 mei naar Weesp  

- Zondag 12 mei terug naar Viking

De tocht voert je vanaf Viking over de Vecht naar roeivereniging Weesp. De tocht is 42 km lang.

Voor de Vechttocht kan je je inschrijven alleen, met een stel of als ploeg voor een C4x+, C2x+ of wherry voor de heen- of terugtocht of allebei. 

Heb je geen ploeg dan kunnen we je misschien wel helpen aan een ploeg of aanvulling daar van. Dus mail ons ook als je geen of niet genoeg ploeggenoten kan vinden.

Voor de tocht moet je Vikinglid zijn (>18 jaar) en minimaal examens sturen 2 en scullen 1 hebben en een paar keer zelfstandig met je ploeg naar Rhijnauwen hebben geroeid.

Als je nog niet zo ervaren bent, maar het je wel heel leuk lijkt om  een lange tocht zoals deze te roeien, dan raden wij aan om de ploeg groter te maken dan de roeiplaatsen. Hierdoor kan je met een paar mensen afwisselen die de tocht fietsen of met de auto mee rijden. 

We hebben een beperkt aantal boten per dag voor de Vechttocht omdat we het precieze aantal boten dat naar Weesp gaat ook weer terug geroeid willen hebben.

Er zijn geen kosten verbonden aan de tocht. Wel moet je als boot het sluisgeld betalen van de Weerdsluis (4 euro) en de heen of terug weg naar Weesp regelen (gaat heel goed met de trein). 

Dus schrijf je in, alleen of zoek een ploeg bij elkaar en maail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

In de mail willen we de volgende informatie van je ontvangen:

1. Vechttocht en op welke dag: zaterdag 11 mei, zondag 12 mei of geen voorkeur als je een van beide dagen wil roeien

2. Welke boot: c4x+ of c2x+ of wherry 

3. Je naam of de namen van de roeiers en de roei-examens

 

Namens de Toercie, 

Vera en Mira