Vereniging

Toer

Vechttocht roeien op 11 of 12 mei

Roeien over de Vecht is altijd prachtig: Dus geef je op! 

De inschrijvingen voor de Vechttocht zijn geopend. De Toercie organiseert de Vechttocht dit jaar op 11 & 12 mei.  

We roeien naar en van Weesp: 

- Zaterdag 11 mei naar Weesp  

- Zondag 12 mei terug naar Viking

De tocht voert je vanaf Viking over de Vecht naar roeivereniging Weesp. De tocht is 42 km lang.

Voor de Vechttocht kan je je inschrijven alleen, met een stel of als ploeg voor een C4x+, C2x+ of wherry voor de heen- of terugtocht of allebei. 

Heb je geen ploeg dan kunnen we je misschien wel helpen aan een ploeg of aanvulling daar van. Dus mail ons ook als je geen of niet genoeg ploeggenoten kan vinden.

Voor de tocht moet je Vikinglid zijn (>18 jaar) en minimaal examens sturen 2 en scullen 1 hebben en een paar keer zelfstandig met je ploeg naar Rhijnauwen hebben geroeid.

Als je nog niet zo ervaren bent, maar het je wel heel leuk lijkt om  een lange tocht zoals deze te roeien, dan raden wij aan om de ploeg groter te maken dan de roeiplaatsen. Hierdoor kan je met een paar mensen afwisselen die de tocht fietsen of met de auto mee rijden. 

We hebben een beperkt aantal boten per dag voor de Vechttocht omdat we het precieze aantal boten dat naar Weesp gaat ook weer terug geroeid willen hebben.

Er zijn geen kosten verbonden aan de tocht. Wel moet je als boot het sluisgeld betalen van de Weerdsluis (4 euro) en de heen of terug weg naar Weesp regelen (gaat heel goed met de trein). 

Dus schrijf je in, alleen of zoek een ploeg bij elkaar en maail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

In de mail willen we de volgende informatie van je ontvangen:

1. Vechttocht en op welke dag: zaterdag 11 mei, zondag 12 mei of geen voorkeur als je een van beide dagen wil roeien

2. Welke boot: c4x+ of c2x+ of wherry 

3. Je naam of de namen van de roeiers en de roei-examens

 

Namens de Toercie, 

Vera en Mira

Toercie organiseert de Lentetocht op Zondag 14 april

De Toercie organiseert op zondag 14 april een tocht van 28 km in wherries. We vertrekken 's morgens bij RIC Amsterdam en roeien een ronde via de Amstel naar Abcoude en terug. De tocht kost €12,50 per persoon.

De roei-eis voor deze tocht is dat je minimaal st2 hebt en dat je zelfstandig een boot gestuurd hebt naar Rhijnauwen. 

Je kan je individueel opgeven via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met antwoord op de volgende vragen:

1.Welke roei/stuur-diploma's heb je?

2. Zou je kunnen rijden naar RIC? En zo ja, hoeveel roeiers kan je meenemen vanaf Viking (elke meerijder betaalt 5 euro aan de chauffeur)

3. Eet je na de tocht met ons een hapje mee?

 

Groet vd Toercie 

Jet & Mira

Toercie Midwintertocht

De Toercie organiseert op 16 december vanaf 15:00 de midwintertocht.  We roeien met lichtjes verlichte wherries door de stad. Tijdens het roeien zijn er spel en puzzel elementen om als boot de felbegeerde Toercie wisselbeker te winnen.  Na de tocht staat er in het Walhalla een heerlijke warme maaltijd voor je klaar.

Wil je ook eens in het donker door onze mooie stad roeien en kans maken op de wisselbeker, geef je dan op door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De kosten zijn 10 euro p.p. Je kan je individueel of met je beste maatje opgeven. 

De tocht is voor Vikingleden van boven de 18.

Koning WinterTocht R&ZV De Amstel 9 december '23

Met veel plezier kondigt de Toercommissie van R.&Z.V. De Amstel haar jaarlijkse Koning WinterTocht aan. De tocht wordt gehouden op zaterdag 9 december 2023 van 13.00 u. tot 17.00 u. en staat open voor teams die in een C2x+, C3x+, C4x+ of een wherry van (in principe) onze vereniging de route door de Amsterdamse grachten willen varen. Tijdens de tocht wordt de deelnemers een kop warme chocolade aangeboden en na afloop staat er voor hen een bord stevige wintersoep en een drankje klaar op ons clubgebouw aan de Hobbemakade in Amsterdam, waar de tocht begint en eindigt.

De toercommissie heeft de kosten per deelnemer bepaald op € 25,-. De aanmelding sluit op 25 november a.s. of bij het maximale aantal van 100 roeiers (plm.30 boten) die zich via hetaanmeldformulier op onze website hebben opgegeven. De inschrijving is definitief na betaling zoals aangegeven op het aanmeldformulier.

Hierbij gevoegd is het affiche van het evenement. We zouden het zeer op prijs stellen als jullie ons evenement aan jullie leden bekend willen maken, bivoorbeeld door een afdruk van het affiche op een prikbord te hangen. De QR-code hieronder leidt naar het aanmeldformulier en is ook te vinden op het affiche.

Toercie Herfsttocht zaterdag 7 oktober Leiden

Toercie Herfsttocht zaterdag 7 oktober Leiden

Op zaterdag  7 oktober organiseert de Toercie de Herfsttocht. We maken een mooie tocht vanuit roeivereniging Die Leythe in Leiden. We roeien 25 km in wherries.

toercie.jpg

Hoe de dag er globaal uitziet

We vertrekken gezamenlijk vanaf Viking om 8:45, drinken koffie bij Die Leythe, waarna we de wherries te water laten en op pad gaan. Je neemt je eigen lunch en drinken mee voor onderweg. We proberen ergens te picknicken. We verwachten rond vijven weer terug te zijn bij de vereniging in Leiden. We sluiten de dag voor wie wil af met wat eten (op eigen kosten)in een restaurant in Leiden dicht bij de vereniging. Waarna we de terugreis naar Viking aanvangen.

Kosten

De kosten voor de tocht zijn 10 euro (in de bevestigingsmail sturen we betalings info)

Inschrijven

Voor deze tocht kan je je individueel inschrijven (dus niet als boot/team). Je moet voor deze tocht Vikinglid zijn van boven de 18, minstens diploma's sc1 en st2 hebben en minstens een paar keer geroeid en gestuurd hebben naar Rhijnauwen/stad.

Voor inschrijven mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv Herfsttocht

Zou je in de mail antwoord kunnen geven op de volgende vragen:

- Welke roei en stuur examens heb je?

- Zou je kunnen rijden? Zo ja, hoeveel roeiers kan je meenemen? (We vragen een bijdrage van 6 euro aan elke meerijder voor de chauffeur).

- Eet je na de tocht een hapje met ons mee op eigen kosten?

Groet,

De Toercie (Jet, Loes, Sjoerd en Mira)

 

Vechttocht 2023 komt eraan!

De Toercie organiseert de Vechttocht dit jaar op 24 en 25 juni.
De tocht is 42 km lang en voert je van Viking naar roeivereniging Weesp:
 
- Zaterdag 24 juni heen
- Zondag 25 juni terug
 
De inschrijving voor de tocht is geopend en je kan je inschrijven als ploeg voor een C4x+ of C2x+ voor de heen of terugtocht of allebei. Heb je geen ploeg dan kunnen we je misschien wel helpen, dus mail ons ook als je geen of niet genoeg ploeggenoten kan vinden.
Om je in te mogen schrijven moet je Viking-lid zijn en minimaal diploma's sturen 2 en scullen 1 hebben en een paar keer zelfstandig met een ploeg naar Rhijnauwen hebben geroeid.
 
Als je nog niet zo ervaren bent, maar het je wel heel leuk lijkt om een tocht te roeien, dan raden wij aan om de ploeg groter te maken dan de roeiplaatsen. Hierdoor kan je met een paar mensen afwisselen die de tocht fietsen of met de auto mee rijden.
 
We hebben een beperkt aantal boten per dag voor de Vechttocht omdat we het precieze aantal boten dat naar Weesp gaat ook weer terug geroeid willen hebben.
Er zijn geen kosten verbonden aan de tocht. Wel moet je als boot het sluisgeld betalen van de Weerdsluis (4 euro) en de heen of terug weg naar Weesp regelen (gaat heel goed met de trein bv.).
 
Dus zoek een ploeg bij elkaar en schrijf je in door te mailen aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
In de mail willen we de volgende informatie lezen:
1. Vechttocht en op welke dag: zaterdag 24 of zondag 25 juni (of maakt het niet uit)
2. Welke boot: c4x+ of c2x+
3. De namen van de roeiers en hun roeidiploma's.
 
Hopelijk tot dan!

Lentetocht Hilversum op 7 mei is vol

De Lentetocht die de toercommissie aanstaande 7 mei organiseert in Hilversum is helemaal vol. Er zijn ook al een aantal mensen op de wachtlijst geplaatst, dus heb je je nog niet aangemeld is het nu helaas te laat.

De volgende tocht die we gaan organiseren is onze jaarlijkse Vechttocht op 24 en 25 juni. Zet deze datum alvast in je agenda en informatie over aanmelden voor de tocht volgt spoedig.

Lichtjestocht op zondag 13 november is VOL!

Na ons bericht op de website en in de nieuwsbrief waren de reacties zo overweldigend dat we al helemaal vol zitten voor de tocht van 13 november aanstaande. Bij eventueel alsnog aanmelden kom je op een wachtlijst, maar is het onzeker of je ook een daadwerkelijk plekje in een boot zal krijgen.

Wij zijn blij met het enthousiasme waarmee er is aangemeld en verheugen ons op een mooie tocht!

 

Lichtjestocht op zondag 13 november

De Toercie organiseert binnenkort weer de Lichtjestocht op eigen wateren, op zondag 13 november kan je weer in het donker door je stadsie varen. We varen een rondje stad over de Singel en de Oude Gracht om de avond af te sluiten met een kom stevige soep en wat erbij in het Walhalla.
De Toercie ontvangt je om 17:00 en vanaf 17:30 gaan we met wherry’s het water op, tijdens de tocht zijn er een paar punten waar we stoppen om even op te warmen. We verwachten rond 19:30 weer aan te meren bij Viking.
De kosten van de tocht zijn € 7,50 p.p. (ter plaatse te voldoen bij de Toercie), inschrijven kan zowel individueel, duo’s of met een heel team, we roeien in wherry’s, dus max. 4 personen per boot. Wil je meevaren op 13 november, stuur dan een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hopelijk tot dan!

Nog paar plekken beschikbaar bij Bijna Herfsttocht op 18 september

De Toercie organiseert een toertocht van 23 km in wherries vanaf RV Weesp op zondag 18 september en er zijn nog een paar plekken beschikbaar! Wil je mee roeien die dag meldt je dan aan door een mail te sturen aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Toercie ontvangt je om 10:00 bij RV Weesp met koffie, halverwege de tocht leggen we aan om gezamenlijk te pauzeren.  We verwachten aan het einde van de middag weer terug te zijn in Weesp, waar we bij de roeivereniging nog gezamenlijk proosten op een mooie dag.

Je gaat op eigen gelegenheid naar Weesp (ook goed te doen met de trein) en neemt zelf eten en drinken mee voor onderweg.

De kosten van de tocht zijn € 7,50 p.p. (ter plaatse te voldoen), inschrijven kan alleen individueel en niet met een heel team.

Abonneren op deze RSS feed
  • 1
  • 2