Vereniging

Wedstrijd
Planning start wedstrijdroei seizoen veteranen en junioren!

Planning start wedstrijdroei seizoen veteranen en junioren!

Binnenkort start het nieuwe wedstrijdseizoen. Hieronder een paar data om te noteren. Lees goed door!

ZONDAG 29 AUGUSTUS 14:00 UUR: VETERANEN WEDSTRIJDPLOEGEN-INSTUIF

We willen graag iets leuks organiseren voor alle Viking-wedstrijdroeiers, om elkaar weer eens te spreken en te weten wie er nu bij Viking eigenlijk allemaal nog meer wedstrijden (willen) starten. De wedstrijdploegen hebben elkaar de afgelopen periode namelijk niet op wedstrijden kunnen zien en spreken, en er is in de afgelopen tijd ook een grote groep nieuwe (wedstrijd)roeiers via de ervaren instroom lid geworden bij Viking. Er wordt van 14:00-15:30 geroeid in gemixte samenstellingen in grote nummers, vanaf 15:30 is de bar open en gaan we verder met een borrel. Aanmelden met inschrijfformulier op Vikingsite onder agenda.

ZONDAG 5 SEPTEMBER VANAF 13:30 UUR: KICKOFF JUNIOREN WEDSTRIJDROEIEN

verplicht voor alle wedstrijdjunioren! Je krijgt deze week een mail (zo niet, neem contact op met je coach van vorig jaar). Het tijdschema: 1330 roeien voor JM 16; 1500 introductie wedstrijd commissaris: wat kunnen jullie komende tijd verwachten? 1600 roeien voor JM18. Natuurlijk ga je ook kennis maken met de nieuwe wedstrijdroeiers in je groep en coaches en afspraken maken voor komende periode.

MAANDAG 6 SEPTEMBER 20:00 UUR: KICKOFF VETERANEN WEDSTRIJDROEIEN

De wedstrijd kick-off is bedoeld voor alle ploegen die van plan zijn komend seizoen wedstrijden te starten. In de wedstrijd-kick-off nemen we jullie mee in alles dat te maken heeft met wedstrijden starten, bijvoorbeeld: de wedstrijdkalender voor het najaar, hoe je je inschrijft, hoe we omgaan met toewijzing van wedstrijdboten en de indeling van ergometerblokken. Minimaal één vertegenwoordiger per ploeg. Aanmelden met inschrijfformulier op Vikingsite onder agenda.

WOENSDAGAVOND 8 SEPTEMBER 20:00 UUR: VIDEO-SESSIE VOOR OUDERS VAN JUNIOREN

We leggen uit waarin uitleggen wat wedstrijdroeien is en wat we van de kinderen en ouders verwachten. We gaan in op het trainen, de wedstrijden en de kosten. En alle vragen worden beantwoord! Ouders krijgen een mail en/of worden geinformeerd door de eigen kinderen of coaches.

J18 SLAAT SLAG OP DIYR: 6 JONGENS UITGEZONDEN NAAR COUP DE LA JEUNESSE!

Een geweldige dag op de Dutch International Youth (DIY) Regatta, 3 juli 2021. Mooie prestaties van alle ploegen: M16/18, J16, ROW. Voor de J18 is het wel erg goed verlopen. Bij een paar wedstrijden was uitzending naar de Coup de La Jeunesse te verdienen. Erik Helfferich en Simon Knapstein wisten 6 roeiers te kwalificeren! Quinten, Ruben, Jelle en Toon in een Viking 4-, Sjoerd in een combi-acht, Berend in de 4+. Daarnaast moet het vreemd lopen als we Edward niet op de WK zien. Klasse!

Artikel Utrechtse sportkrant

Viking Nederlands Kampioen junioren in 3 nummers!

Viking Nederlands Kampioen junioren in 3 nummers!

Vorig weekend vonden de nederlandss kampioenschappen grote nummers (2,4,8) plaats in Rotterdam. En met goed resultaat! We mogen de volgende kampioenen feliciteren!:J18 4x 

  • J18 4x Edward den Beer Portugael: in een combinatieploeg. Edward gaat ook naar het WK! Meer nieuws volgt!
  • J18 4- Sjoerd Froeling: in een combinatieploeg, Sjoerd gaat ook naar de Coup de la Jeunesse! Meer nieuws volgt!
  • J18 8+ Jos Bouhuis, Jelle Kessels, Ruben Bähre, Berend Oldenburg, Edward den Beer Poortugael, Quinten de Cocq, Toon de Ruiter, Sjoerd Froeling, Stuur Jet vd Vegt. Een bijzondere prestatie: het is niet eerder voorgekomen (of wel Bert?) dt een volledige Viking acht Nederlands kampioen is geworden. En ook nog een in een geleende boot omdat tijdens het oproeien een dolpen afbrak.

Sjoerd en Edward dus zeelfd dubbel kampioen. Allen gefeliciteerd! We gaan deze roeiers op Viking op een later moment uiteraard huldigen!

Dutch Masters Open Tilburg 4 juli, schrijf je nu in!

Op zondag 4 juli 2021 wordt de Dutch Masters Open georganiseerd in Tilburg. Deze wedstrijd voor veteranen (vanaf 27 jaar) is 1000m. Er hebben zich al een aantal ploegen ingeschreven! Het is mogelijk om meerdere keren, in verschillende nummers te starten. 

Het aanmeldformulier staat nu open. Je kan je nog tot zondag 20 juni aanmelden. Voor vragen, neem contact op met de wedstrijdcommissie.

 

Rondmaken Muntsluis

Rondmaken Muntsluis

Achter In de Muntsluis liggen 2 woonboten. De bewoners hebben last van de roeiers die keren en de coaches die daar praten. Verzoek is om vóór de 2 woonboten op het stuk zonder woonboten, te keren. En omdat we de verstandhouding met de woonbootbewoners goed willen houden geven we daar gehoor aan! Volgende keer dus keren in de sluis op het brede stuk ?

Corona protocol update 5 juni

Corona protocol update 5 juni

De wijzigingen per 5 juni zijn doorgevoerd. De belangrijkste zijn:

  • Walhalla en kleedruimten weer open (mondkapje binnen in kleedkamer en bij verplaatsen)
  • Krachthonk/ergometer ruimte weer open voor iedereen en geen 1,5m tijdens sporten
100km roeimarathon vandaag!

100km roeimarathon vandaag!

Mochten jullie vandaag een paar stug doorroeiende skifjes tegenkomen.... die nog steeds roeien als je weer weg gaat... dan zijn het Wouter Dekker, Tomas Klos of Inge Loes ten Kate die bezig zijn met een 100km roeimarathon (alternatieve Ringvaart). Aanmoediging is welkom!

Vraag/rekensom: ze starten om 5:00 uur de volle 4,5km sluis-sluis. Om 7:00 gaat Mandela dicht, en vanaf 1400 roeien ze Mandela-splitsing (ivm bootjes). Vraag: hoe vaak moeten ze rondmaken?
Thomas, Inge Loes en Wouter: jullie zijn de Vikinghelden! Veel succes!
Abonneren op deze RSS feed