Vereniging

Wedstrijd

Heineken 2024 voorinschrijving

Op 16&17 maart '24 wordt de Heineken Roeivierkamp (H4K) georganiseerd. Vanwege een maximum aantal deelnemende ploegen, is er een voorinschrijving met loting om te bepalen welke ploegen de H4K mogen starten. Dit betekent dat de aanmeld-deadline veel vroeger ligt dan jullie bij andere wedstrijden gewend zijn. Dus hierbij een oproep: Wil je de H4K starten? Meld je dan uiterlijk 31 januari '24 aan via het Viking Wedstrijdaanmeldformulier.

Viking Bumping zondag 11 februari

 

Uitslag

Uitslag Blok 1 en 2 wedstrijd.

Uitslag Blok 1 en 2 niet-wedstrijd.

Inschrijving en loting

Loting met startvolgorde.

 • Afstand 3400m. Start is voor de Muntbrug, finish voor vlot Viking 
 • Start eerste heat 10:00 tweede heat 13:30 uur
 • Rugnummers ophalen borg €5 of een ID-kaart
 • Vlotten sluiten half uur voor de start:  9:30 en 13:00. Je bent zelf verantwoordelijk om op tijd het water op te gaan. 
 • Ploegen die ná de starttijd de muntbrug passeren en dus de start ophouden moeten achteraan het veld starten
 • Snelste nummers starten eerst. Ga achter de Muntbrug op volgorde klaar liggen: skifs in de sluis, achten voor de Muntbrug.
 • Alle geroeide tijden worden via slimme omrekeningsfactoren omgerekend naar vergelijkbare eindtijden. Er is een apart klassement voor (junioren)wedstrijdroeiers (op basis van de 'KNRB Golden Standard) en veteranen/overige nummers (op basis van de 'Maas-factoren')
 • Door deel te nemen verklaar je: gezond te zijn, technisch in staat te zijn de volledige afstand als wedstrijd te kunnen roeien, je te houden aan de aanwijzingen van de wedstrijdorganisatie en je sportief te gedragen richting andere deelnemers :-)

Laatste Bumping deze winter! Inschrijven kon tot 28 januari via het inschrijfformulier van Viking.

Loting Tritonbumping zondag 14 januari - update

Tritonbumping zondag 14 januari

Uitslag Orca Bumping 23 dec 2023

Gefeliciteerd HClub8 van Viking voor de overwinning in het compo veld!

(Let op: Triton bumping is 14 januari, deadline inschrijven op viking inschrijfformuler is 31 december!)

Orca Bumping 23 dec - ochtendblok vervalt

Helaas gaat het ochtendblok in verband met de wind niet door. We hebben de contactpersonen aangegeven dat bijschrijven in 2e blok mogelijk is. Daarnaast waren er nog enkele terugtrekkingen:
https://docs.google.com/.../15.../edit...
Geef wijzigingen door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (of als het laatste moment is bij Orca zelf). Wijziging bemanning of bootnaam hoeft niet doorgegeven te worden.
De start is vervroegd naar 14:00 uur! De loting volgt zaterdagochtend.
Hieronder een belangrijke zaken:
 • De vlottijden staan in het schema/de loting die zaterdagochtend wordt verspreid.
 • Zorg dat jullie op tijd op het vlot zijn en je boot in het water hebben op je vlottijd! Zodra jullie de boot in het water hebben zo snel mogelijk instappen en uitzetten, stellen gebeurd op het water.
 • Het is jullie eigen verantwoordelijkheid om op tijd achter de muntbrug te liggen.
 • Je moet vóór 13:50 voorbij de muntbrug zijn anders moet je achteraan starten (tenzij geldige reden).
 • Bij de muntbrug ga je in het toegewezen startvlak liggen. Na elk blok zal, zodra de uitslag bekend is, de prijsuitreiking plaatsvinden.
 • Voor de stuurtjes is het heel belangrijk een stuurtoets zonder fouten hebben afgerond (de contactpersonen hebben de link).
 • De rugnummers kunnen worden opgehaald (waarschijnlijk) tot 1300 uur. Voor de rugnummers geld een borg, denk hierbij aan rijbewijs, ID kaart, OV of iets anders. Als de rugnummers niet worden ingeleverd staat daar een boete van 10 euro tegenover. Ga zuinig om met de rugnummers en bewaar deze goed.
 • Mocht je nou honger hebben of een warm drankje willen, er is lekker warme choco met slagroom, vega erwtensoep met een broodje en broodjes (vega)knak.

Orca Bumping detail informatie

Orca Bumping info

De detail informatie is gestuurd naar de contactpersonen (die de inschrijving hebben gedaan). De loting staat in de bijlage. Mocht er iets niet kloppen, stuur een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Hclub8 ochtend is al doorgegeven)
Hieronder een aantal zaken uit de infomail van Orca:
 • Er wordt gestart in 2 blokken. Het eerste blok start om 10:00 en het tweede blok start om 14:30. De vlottijden staan in het schema. Zorg dat jullie op tijd op het vlot zijn en je boot in het water hebben op je vlottijd! Zodra jullie de boot in het water hebben zo snel mogelijk instappen en uitzetten, stellen gebeurd op het water.
 • Het is jullie eigen verantwoordelijkheid om op tijd achter de muntbrug te liggen.
 • Als je in blok 1 bent ingedeeld moet je voor 9:50 bij de muntbrug zijn en voor blok 2 geld 14:20, anders moet je achteraan starten (tenzij geldige reden).
 • Bij de muntbrug ga je in het toegewezen startvlak liggen. Na elk blok zal, zodra de uitslag bekend is, de prijsuitreiking plaatsvinden.
 • Voor de stuurtjes is het heel belangrijk een stuurtoets zonder fouten hebben afgerond (de contactpersonen hebben de link).
 • De rugnummers kunnen worden opgehaald tussen 8:00 en 9:00. Voor de rugnummers geld een borg, denk hierbij aan rijbewijs, ID kaart, OV of iets anders. Als de rugnummers niet worden ingeleverd staat daar een boete van 10 euro tegenover. Ga zuinig om met de rugnummers en bewaar deze goed.
 • Er lijkt voor morgen in de ochtend veel wind te staan. Vandaag om 18:00 wordt er besloten of we de huidige planning aanhouden of eventueel een aangepaste versie waarin iedereen in één blok start. Mocht dit doorgaan volgt nog een mail met een aangepaste loting. <de wedstrijdcie van orca neemt nog contact op als er maar één blok komt>
 • Mocht je nou honger hebben of een warm drankje willen, rond 10:30 beginnen we met de verkoop van lekker warme choco met slagroom, vega erwtensoep met een broodje en broodjes (vega)knak.

Orca bumping 23 december

Op zaterdag 23 december is de Orca-bumping. Het wedstrijdtraject is 3,5 km vanaf de Muntsluis tot het vlot van Orca. Start ochtendblok is om 10:00 (uiterlijk 9:30 op water). Start middagblok om 14:30 (uiterlijk 14:00 op water). Meer informatie en de loting volgen donderdagavond of vrijdagochtend.
Om het vlot en het water voor de loods vrij te houden is het niet mogelijk om boten af te schrijven tussen 9:00 tot 11:00 en 13:00 tot 15:00 (alleen boten die meedoen aan de bumping mogen het water op en af).
Ga je na 11:00 of 15:00 het water op en is de wedstrijd nog niet afgelopen: hinder de wedstrijd niet, ga niet in de wedstrijdbaan liggen, vaar na de splitsing richting stad.

Inschrijven komende wedstrijden

Er komen nog een paar wedstrijden aan, let op de inschrijf deadlines. Inschrijven op de Viking website met het inschrijfformulier.
 • Orca bumping 23 dec deadline 9 december Inschrijving blokken onderling afstemmen.
 • NKIR 16 dec deadline inschrijven 7 december
 • Triton bumping 14 jan deadline 31 december
Abonneren op deze RSS feed