Vereniging

Wedstrijd
Update Viking Corona

Update Viking Corona

We mogen alweer enkele weken ploegroeien met senioren, dat is geweldig natuurlijk! Boten worden gewassen met sop, stuurtjes dragen mondkapjes. Tegelijk constateren we dat buiten de boot de 1,5m regel niet altijd (meer) wordt gehandhaafd. Dat kan leden afschrikken en dat wil het bestuur voorkomen: Viking is er voor alle leden. Lees de Corona regels nogmaals door en hanteer de 1,5m regel! 

Enkele aanvullende en praktische zaken tot 1 september:

 • De ergometers: worden beperkt gebruikt. Daarom zullen 5 ergometers rechtop gezet worden. Deze zijn niet af te schrijven, maar mogen wel gebruikt worden (op 1,5m afstand van andere ergometers)
 • Gebruik krachthonk: is toegestaan. De geldende regels gebruik krachtruimte blijven staan. Daarnaast: sporters houden 1,5m afstand.  De gebruikte stangen en gewichten na gebruik schoonmaken met plantenspuit, sop en doekje
 • Gangpaden: Het is NIET toegestaan te verzamelen, wachten en bespreken in de gangpaden! Iedereen moet elkaar altijd op 1,5m afstand kunnen passeren.
Bij vragen: neem contact op met het bestuur (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of spreek ons aan op de loods)
Corona vragenlijst - gezondheidscheck

Corona vragenlijst - gezondheidscheck

In het Corona protocol is aangegeven dat je alleen op de loods mag komen als je gezond bent. Het is je eigen verantwoordelijkheid dit te checken. Dat kan met onderstaande korte vragenlijst van het RIVM. Indien je een van de vragen met ja beantwoord, kom dan NIET naar de loods en neem contact op met je huisarts. 

 1. Had je afgelopen 24 uur een of meer van de volgende klachten?
  • Hoesten
  • Verkoudheidsklachten
  • Verhoging of koortd
  • Benauwdheid
  • Reuk- en/of smaakverlies
 2. Heb je op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 3. Heb je het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een lab)?
 4. Heb je een huisgenoot /gezinslid met het nieuwe coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
 5. Ben je in quarantaine omdat je: 
  • direct contact had met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?
  • je korter dan 14 dagen geleden uit een land/regio bent teruggekeerd met code oranje of rood?
Video botendoop

Video botendoop

In de Coronatijd zijn 4 boten gedoopt. Met een beperkt aantal leden aanwezig. Om toch iets van de feestelijkheden mee te krijgen hier een video!

Extra blokken bootreservering + praktische zaken

Vanaf nu (dinsdag 2100) zijn extra reserveringsblokken voor skifs en C1x beschikbaar. De juniorenblokken die eerst geblokkeerd stonden zijn nu ook vrij gegeven wat betekent dat >18 en junioren tegelijk kunnen roeien (het uitgangspunt 2 boten/kwartier blijft staan). De junioren hebben ook een training ingeleverd om zoveel mogelijk roeiers de gelegenheid te geven hun geliefde sport te beoefenen! Vooralsnog alleen skifs en C1x.

Reden van de vervelende blokkering was dat het zondagavond niet mogelijk bleek de reserveringen voor jeugd en junioren in te voeren, blokkeren was een noodoplossing om het roeien per direct mogelijk te maken. Excuus voor deze onduidelijkheid!

En nog een paar praktische zaken over het skiffen komende periode:

 • Werkdagen tussen 7:00-16:00 vaarverbod onder de Mandelabrug. Na 1600 en weekend 2 gaten beschikbaar, let op kleine smalle steigertjes naast pijlers (versmalling)
 • Alleen op drukkere tijdstippen zal er een Corona coördinator aanwezig zijn.
 • De coördinator beschikt over een sleutel van het Walhalla, kleedkamer en douche. Alleen in geval van echte nood!
 • De wc en is alleen bereikbaar als de deur van de Driewerfstraat open is, meestal tussen 10:00 en 20:00 (dan roeien ook de studenten).
 • Er hangt een AED in de Driewerfstraat.
 • In geval van nood als er geen coördinator aanwezig is kan je telefonisch contact opnemen met het bestuur voor de code voor de noodsleutel (zie ledenlijst website/app). De juniorencoaches hebben ook toegang tot deze sleutel.
 • In geval van nood en als geen coördinator aanwezig is kan je ook contact opnemen met een bestuurslid van Orca of Triton deze zijn vaak aanwezig overdag en zijn bereid te helpen
 • Houdt 1,5m afstand en sop alle aanraakpunten na het roeien 
 • Protocol skiffen (en C1x)
 • Supplement op protocol

Loods gesloten tot 28 april - Corona

De loods, het Walhalla en de ergometerruimte zijn in verband met het Corona virus gesloten tot in ieder geval 28 april. Er kan dus helaas niet geroeid worden. Het bestuur beseft dat dat voor iedereen een teleurstelling is. Echter de veiligheid van onze leden staat voorop en we volgen de richtlijnen van het RIVM en de KNRB.

Tenslotte: blijf thuis trainen, houdt contact via social media, groeps-video gesprekken en voor de jeugd de Viking Challenges!
Houdt altijd 1,5 meter afstand en volg de hygiene maatregelen.
We wensen iedereen sterkte en gezondheid toe in deze moeilijke tijd.

Voor meer informatie of met vragen hebben over dit besluit kun je contact opnemen met het bestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

En hoe gaat het nu?

En hoe gaat het nu?

Lieve leden,

Gelukkig staat in deze rare tijd onze vereniging niet stil! Achter de schermen gaat een aantal dingen gewoon door, zij het online en op afstand. De redactie zorgt voor digitale berichtgeving en een nieuwe invulling van de Vikingapp, de coaches houden hun jeugdroeiers in shape met gezamenlijke online trainingen, Carel checkt 2x per week onze ruimtes en spoelt de leidingen door, de materiaalcommissie neemt nieuwe boten in ontvangst(!), Dorien geeft de planten water, Reinder en de kascommissie leggen de laatste hand aan de financiële jaarstukken, Ruud maakt voortvarend als altijd de balans op van het eerste kwartaal verenigingswerk, en het bestuur vergadert 1x per week. Dat niet alles helemaal in sync is blijkt, want veel commissies hadden hun verenigingsuren van dit kwartaal nog niet bij Ruud aangeleverd. Komt allemaal goed in de loop van dit jaar, en er komen ongetwijfeld nog vele verenigingsuren bij.

Als bestuur zijn we in kaart aan het brengen welke impact de coronamaatregelen hebben op ons als vereniging. Dan gaat het om praktische, maar ook financiële zaken. Die zijn nog niet helemaal te overzien, want we weten niet hoe lang dit nog gaat duren. Maar we zullen zeker met gezond verstand kijken wat haalbaar is en wat niet. Met als uitgangspunt dat ook nu onze vereniging doordraait, en moét doordraaien, zodat we straks weer volop van start kunnen gaan. En hopelijk nog een deel van dit jaar actief kunnen zijn met wat we het liefste doen: samen roeien! Wij hebben 2020 zeker nog niet opgegeven, en lopen daar dus ook nog niet op vooruit. We hopen dat jullie ook de moed erin houden! Heb je daarvoor iets nodig van het bestuur, stuur ons dan vooral een berichtje, we staan digitaal voor jullie klaar!

Tot en met 28 april is de loods gesloten.

Tot en met 28 april is de loods gesloten.

De KNRB heeft een lijst opgesteld met veelgestelde vragen en antwoorden met betrekking tot het Coronavirus. Onder andere:

Gaan trainingen en sportwedstrijden door? (bron Rijksoverheid)
Nee, tot en met 28 april zijn er geen trainingen, competities, toernooien en sportevenementen toegestaan. Dat betekent dat ook de loods van Viking is gesloten.

Hoe ziet de KNRB het verloop van het wedstrijdseizoen?
Voor de KNRB staat de gezondheid van de roeigemeenschap voorop en zijn maatregelen die gesteld worden door de overheid leidend om hier voor te zorgen. Op dit moment zijn alle roeiwedstrijden tot 1 juni geannuleerd en weten we nog niet wat er hierna gaat gebeuren. We houden dit natuurlijk nauwlettend in de gaten en op het moment dat hier meer duidelijk over is kijken we naar het vervolg van het wedstrijdseizoen.

Mag er tot 1 juni niet meer getraind worden?
Trainen en bewegen is niet verboden, maar doe dit zoveel mogelijk binnen. Als je naar buiten gaat, hou dan 1.5 meter afstand van andere mensen. Bekijk hier de sport en beweegadviezen opgesteld door NOC*NSF.

Het Viking bestuur vergadert wekelijks en bekijkt van dag tot dag de ontwikkelingen. We volgen daarbij (minimaal) de richtlijnen van de overheid en de KNRB. 

(Junioren) stuurinstructie Heineken/Head

(Junioren) stuurinstructie Heineken/Head

Hub Hingstman heeft onze junioren stuurlieden bijgepraat over de Heineken en de Head (Tess was er ook, staat niet op de foto). Dank Hub! En hier nog enkele stukken, ook interessant als je weet (of denkt te weten) hoe het allemaal gaat!

Viking Bumping zondag 1 maart - botentoewijzing

Volgende week zondag 1 maart is de Viking Bumping! Hier vind je de botentoewijzing. Vragen over de botentoewijzing kan je stellen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Bumping vind plaats over volle lengte, dus Muntbrug tot loods. Er geldt een vaarverbod van 9.00-11.00 en 12:30-14:30.

Abonneren op deze RSS feed