Vereniging

En er kan ook weer examen gedaan worden

Nu we alweer een paar weken in de meerpersoonsboten kunnen roeien en sturen, is het ook weer tijd om examen te kunnen doen.

Vanaf deze week is inschrijven daarvoor weer mogelijk via het ledendeel van de Vikingwebsite. De eerste examens zijn begin augustus.

Inschrijven

De exameneisen zijn niet veranderd, maar het inschrijven is wel aangepast aan de coronatijdslots op de loods.

Op een examendag zijn er op de Vikingwebsite vier blokken van een halfuur, waarin je je kan inschrijven. Per halfuur kunnen er maximaal drie roei- of twee stuur- kandidaten inschrijven.

Op deze manier wordt er rekening gehouden met de coronatijdslots van maximaal drie boten per kwartier. 

Als er meerdere personen tegelijk in dezelfde boot Sc2a of B3 willen doen, hoeft er slechts één in te schrijven via de website en moeten de anderen zich opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Als je examen wilt doen moet je nu je uiterlijk 11 dagen van te voren inschrijven. Bij het inschrijven is het belangrijk dat je ook de naam van je boot noemt, want de examencommissie zorgt dan dat deze op het examenmoment voor je gereserveerd is, in combinatie met het tijdslot. Noem je de naam van de boot niet, dan kan je dus ook geen examen doen.

Zorg dat je vóór de sluitingsdatum van de inschrijving (11 dagen voor het examen) nog een boot reserveert om te oefenen (met name voor skiffen). Als de examencommissie een boot voor het examen voor je heeft vastgelegd, kun je zelf namelijk geen extra bootreservering meer doen tot na het examen.

Wanneer kun je examen doen: examendata

Als je instructeur of coach vindt dat je voldoet aan de exameneisen waarvoor je aan het oefenen bent, kan je je inschrijven voor dat examen. De examens worden afgenomen door de leden van de examencommissie. Dit gebeurt om de twee à drie weken om 12 uur op zaterdag of zondag en 's zomers ook af en toe op woensdagavond. Data van geplande roei- en stuurexamens vind je in de kalender van Viking op deze website.

Van tevoren inschrijven is verplicht en kan alleen via de website (Inschrijven examen) door aan te geven welk soort examen en in welke boot je die gaat doen. Je ontvangt een bevestiging per e-mail. Er is plaats voor maximaal 6 stuur- en 12 roei-examens per examendag. Als dit maximum bereikt is, moet je uitwijken naar een volgende datum. Het is niet mogelijk om een stuur- en roei-examen op dezelfde dag te doen. Zorg zelf voor het reserveren van de boot en je gehele bemanning.