Vereniging

Nieuws>Laatste nieuws>Bestuur>Het wordt zomer: let op zwemmers en springers

Het wordt zomer: let op zwemmers en springers

Het wordt zomer: let op zwemmers & springers!

Komend weekend wordt er mooi weer voorspeld. Op het Merwedekanaal gaat dat vaak gepaard met zwemmers en brugspringers. Wij vragen iedereen om extra alert te zijn, goed uit te kijken, vooral bij de splitsing, de Jaarbeurs, de Veilinghaven en de Muntbrug. We adviseren bovendien om - vooral ’s middags- vóór de Muntbrug rond te maken.

 Zwemmen in het kanaal is verboden, net als het springen van de bruggen. Wijs zwemmers daarom vooral op de gevaren van het zwemmen in het kanaal. Blijf hierbij wel vriendelijk en beschaafd.

Als je mensen ziet springen of zwemmen, maak dan melding hiervan bij de vaarweg beheerder Rijkswaterstaat. Dit kan via telefoonnummer 088-7971111 of via de app Vaarmelder. Bij deze app kan je ook foto’s uploaden. Graag ontvangen we als bestuur ook een kopie van deze meldingen of maak een schermafdruk, zodat we in de overleggen met politie en gemeente de juiste informatie hebben. We ontvangen ze graag op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bij ernstige incidenten uiteraard 112 bellen en ook graag het bestuur direct inlichten. 

Met de besturen van Orca en Triton willen we bereiken dat er eindelijk een oplossing komt voor de gevaarlijke situaties voor zwemmers in het Merwedekanaal. We denken bv. aan een drijvend zwembad in de Sluiskolk achter de Munt en/of in de Veilinghaven.

We hopen dat iedereen deze zomer veilig gebruik kan maken van het kanaal en we vertrouwen op ieders medewerking.