Vereniging

Vaarverbod & Viking gesloten

Vaarverbod & Viking gesloten

Beste Viking leden,

 Tot nu toe hebben wij wat betreft het Coronavirus de richtlijnen van de KNRB en RIVM gevolgd. Trainen is daarin niet expliciet afgeraden: roeien is geen contactsport en vindt buiten plaats. Zaterdagochtend (vanochtend) op het vlot hebben we gezien dat het roeien populair is in Utrecht. Er waren veel junioren, veteranen uit alle leeftijdscategorieën en studenten tegelijk aanwezig op het vlot, een kleine oppervlakte. Dat is juist wat het kabinet afraadt. Daarmee lopen we in Utrecht tegen de grenzen van de richtlijnen aan: wij kunnen niet garanderen dat de door ons geadviseerde maatregelen (handen wassen en handels schoonmaken, niet omkleden, niet blijven hangen, geen sociale activiteiten zoals napraten) afdoende zijn of voldoende nageleefd worden. Wij kunnen niet garanderen dat leden niet in groten getale bijeenkomen. Tegelijk adviseert het NOC/NSF expliciet ook trainingen te stoppen. Ook is het bestuur van mening dat wij een maatschappelijke functie hebben: we willen het risico niet lopen dat het virus zich via de vereniging verder verspreidt en dat mensen besmet raken. We willen als grote roeivereniging daarom niet afwachten tot dit uit de hand loopt en er verdergaande maatregelen van hogerhand getroffen worden. 

 Wij hebben als bestuur daarom besloten op basis van voortschrijdend inzicht om alsnog, en met onmiddellijke ingang een vaarverbod af te kondigen, tot nader order. De loods van Viking is gesloten, kleedkamers en toiletten zijn niet toegankelijk. 

 De veiligheid en gezondheid van onze leden staat in deze moeilijke beslissing voorop. Wij kunnen het ons voorstellen dat dit voor veel leden een grote teleurstelling is, maar hopen toch op ieders begrip voor deze drastische maatregel.

Voor meer informatie of met vragen hebben over dit besluit kun je contact opnemen met Nieske Castelein (voorzitter) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..