Vereniging

bestuur

Overzicht van de bruggen op het MWK

Richting De Munt:

Socratesbrug – eerste brug vanuit De Driewerf richting de Munt

Balijebrug - brug na de rechte kilometer

Nelson Mandelabrug - brug bij Veilinghaven/Villa Jongerius

Expeditiebrug Jaarbeurs – nieuwe, recente, brug na de Nelson Mandelabrug

Loopbrug bij de Jaarbeurs - hoge witte loopbrug bij (gekleurde parkeergarage) Jaarbeurs

Sowetobrug - laatste brug – smal, langgerekt bruggat - voor de Muntbrug

Muntbrug – witte 'lage' draaibrug bij de Munt.

 

Richting Nieuwegein:

A12-brug – brug direct aan De Driewerf (officiële naam: Vierlingbrug)

Liesbosch-brug – brug voor de Noordersluis, in de volksmond 'gevangenisbrug'

 

Veiligheidsshirt nu met korting verkrijgbaar!

Veiligheidsshirt nu met korting verkrijgbaar!

Veiligheid is belangrijk, en zichtbaarheid daarmee ook. Bij veel roeiverenigingen is het steeds gebruikelijker om te roeien en sturen in goed zichtbare kleding, en bij Viking hebben we daarom al enige tijd fluorescerend gele hesjes hangen. Om het zichtbaar roeien comfortabeler te maken en voor iedereen toegankelijk is een veiligheidsshirt ontworpen. Fluo gele, mooie dunne, zachte kwaliteit stof met een gesublimeerd Viking logo in het zwart. Een slim fit, dus te dragen onder een pakje, of juist over je roeikleding heen in een maatje groter. Met ronde hals of met een (iets lagere) V-hals.

Voor leden is dit shirt tijdelijk aan te schaffen voor maar € 10, - !! Kijk in de webshop van Roeigoed onder "clubtenues".

Op die manier willen wij graag iets terugdoen voor alle trouwe leden die in het afgelopen jaar ondanks Corona lid gebleven zijn, en alsnog veel hebben bijgedragen aan onze mooie vereniging.

De code om de korting te verkrijgen is te vinden achter de Viking website inlog. Deze korting wordt bij het afrekenen verrekend.

roeigoed

Wil jij meedenken over toekomstige roeilocaties?

Oproep om mee te werken aan verkenning van aanvullende roeilocaties in en rondom Utrecht

Met alsmaar meer drukte op en rondom het Merwedekanaal, zijn we een kleine werkgroep gestart om alternatieve roeilocaties te zoeken in Utrecht en de directe omgeving, in aanvulling op onze huidige locatie. We gaan op zoek naar optimaal roeiwater in onze nabije omgeving om ook in de toekomst voor alle vormen van roeisport een zo optimaal mogelijk aanbod te kunnen blijven bieden vanuit Viking. Daarbij valt te denken aan onder meer recreatief-, wedstrijd-, jeugd- en tourroeien en wie weet wat er nog meer aan mogelijkheden zijn. Voor onze werkgroep zijn we nog op zoek naar echte ‘verkenners’ met de volgende expertise/ervaring: waterplanning/beleid, omgevingsvisies, financiële expertise (o.m. voor kosten/baten analyse), materiaal, faciliteiten (technisch bouwkundig), communicatie specialisten. We zouden in het najaar (oktober/november) een advies aan het Bestuur willen aanbieden, en schatten in dat de inzet voor deze werkrgoep gemiddeld 2-3 uur per week in beslag neemt. Aanmelden kan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Gezocht: Hulp communicastiestrategie

We zijn op zoek naar leden die willen helpen met af en toe een stuk schrijven of helpen redigeren. Dus heb je een vlotte pen en schrijf je makkelijk? Help mee om onze boodschappen te verkondigen.

je kan mailen naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gezocht: Commissaris materiaalcommissie

Informatie te verkrigjen bij Stevin-Jan Duijn of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gezocht: Penningmeester

Informatie te verkrijgen bij Reinder Verlinde of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

C-boten in de vaart - update

Alle C-boten, die weer in de vaart zijn genomen, liggen op een kar in de loods. Hierdoor liggen de C-boten soms op een andere plek in de loods. Leg ze alsjeblieft ook weer terug op dezelfde plek na gebruik!

Voor het overzicht van alle boten die nu in de vaart zijn:

C4x+ (tijdelijk C2x+) - Buri, Modi, Nitti en Sigi

C3x (tijdelijk C2x) - Nott en Urd

C2x+ (tijdelijk C1x+) - Galar en WJ Merkies

C1x liggen waar ze normaal ook liggen

 

De Vjofn en Surt (C4x+) blijven normaal opgeriggert en zijn nog niet te reserveren in eCaptain.

Deze mogen wel in Corona opstelling  (roeiers op plek 1 en 3 en een stuur) worden gebruikt. Mocht je 1 van deze 2 boten willen reserveren, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met namen van de ploeg en het tijdstip waarop je wilt roeien, zodat deze voor je gereserveerd kan worden in eCaptain.

 

Voor Vikingers onder 27 jaar geldt ook dat er via een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. een meerpersoonsboot kan worden gereserveerd. Houdt er hierbij rekening dat alle roeiers en de eventuele stuur onder de 27 jaar moeten zijn.

Oproep voor de Algemene Vergadering

Oproep voor de Algemene Vergadering

Op maandag 22 maart is de Algemene Vergadering. De agenda en stukken hebben jullie hiervoor inmiddels via de mail ontvangen. Er is genoeg om over te praten. Natuurlijk kijken we terug, maar juist ook vooruit, met een mooi lustrumjaar voor de boeg en alle ontwikkelingen rondom ons roeiwater. Natuurlijk ontbreekt ook het onderwerp veiligheid niet. We hopen veel leden dan te kunnen begroeten! 

Nog 3 extra boten in de vaart!

Nog 3 extra boten in de vaart!

Soms lijkt het niet op te schieten, maar nu gaat het even snel. Met dank aan de materiaal commissie kunnen we weer 3 extra boten in aangepaste (lees: corona-bestendige) vorm vrijgeven.

Vanaf morgen is het mogelijk om naast de Urd en de Nott, ook de Galar (als C1x+) en de Sigi en de Modi (als C2x+) te gebruiken en af te schrijven in eCaptain.

Roeien in de Galar met 1 roeier op Boeg en een Stuur. Tillen met 3 personen:

Roeien in de Sigi of de Modi met 2 Roeiers (Boeg en 3) en een Stuur. Tillen met 5 personen:

Houd ook bij het tillen zoveel mogelijk rekening met de 1,5 meter afstand, draag een mondkapje en zorg voor voldoende tillers om de boten veilig te water te laten en weer in de loods te krijgen.

Veel roeiplezier!

Urd en Nott beschikbaar

Urd en Nott beschikbaar

Om toch weer een beetje samen te kunnen roeien, hebben we de Urd en de Nott klaargemaakt om met 2 personen in te kunnen varen. Hierbij zit 1 roeier op boeg en 1 roeier op slag, de middelste roeiplek is onbezet. Vanaf morgen (8 maart) liggen de boten klaar en kun je de boten via eCaptain afschrijven.

Om de boten veilig te kunnen tillen is het nodig om dat met 3 personen te doen. Om dit te vergemakkelijken hebben we de 2 boten in karretjes gelegd, zodat ze niet meer omgedraaid hoeven te worden. Het tillen kan zoals hieronder aangegeven, waarbij alle personen een mondkapje dragen en het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden.

 

Abonneren op deze RSS feed