Vereniging

bestuur

Herstelwerkzaamheden vlot

De komende twee weken zal een deel van het vlot onbruikbaar zijn in verband met de herstelwerkzaamheden aan de verzakte tegels. Er wordt maandag 3 juni gestart aan de kant van Viking.

 Excuses voor de overlast!

Onderzoek wijst uit: roeien in Rijnenburg op liefst twee locaties realistisch

Onderzoek wijst uit: roeien in Rijnenburg op liefst twee locaties realistisch

Vanmiddag hebben jeugdroeiers van Viking een haalbaarheidsonderzoek aan sportwethouder Eva Oosters overhandigd. Zij deden dit namens de roeiverenigingen Triton, Viking en Orca en de Stichting Watersportbaan Midden-Nederland (SWMN) die zich al ruim 25 jaar namens de verenigingen inzet voor extra roeiwater nabij de stad Utrecht. Uit het onderzoek blijkt dat er twee reële opties zijn om in de polder roeiwater aan te leggen. Het Utrechtse bureau Buiten heeft het onderzoek uitgevoerd. Je vindt het rapport hier.

Start nieuwe instroom

Wellicht hebben jullie het al gemerkt, maar de nieuwe instroom voor onervaren roeiers is weer begonnen. Ze stappen zoals gebruikelijk op zaterdag en zondag vanaf 11:15 in de boot. Het zijn beginners, dus dat kan in het begin iets minder soepel gaan.
Willen jullie daar rekening mee houden door iets eerder/later op het vlot te willen zijn en rekening houden met hun gebrek aan ervaring?
Alvast bedankt!
Natroviweemus 2023

Natroviweemus 2023

Dit jaar bestaat BWV de Eem honderd jaar. Een mooie reden om de Natroviweemus in Baarn te organiseren! We heten iedereen van harte welkom om dit gezellige roeispektakel mee te vieren op woensdag 21 juni. Deelnemers aan de wedstrijd maar natuurlijk ook toeschouwers.
Aanmelden voor de wedstrijd kan onderaan deze pagina of volg deze link:
» Direct aanmelden voor de wedstrijd.

Eerst nog meer informatie nodig?
» Naar de praktische informatie

Wat is de Natroviweemus?
De Natroviweemus is een boord-aan-boord wedstrijd met 8’n over 1 kilometer. Elk jaar organiseert één van de deelnemende verenigingen dit sportieve en gezellige spektakel rond de langste dag van het jaar op een woensdagavond. De ploegen bestaan uit mixed teams. Bijzonder is dat nog onervaren roeiers ook de gelegenheid krijgen het roeien in een 8 te ervaren. Gestuurd door een ervaren stuurman of -vrouw strijden de verenigingen tegen elkaar om de ‘Gouden Eend’.

Behalve het wedstrijdelement is de gezelligheid minstens zo belangrijk. Het is een vrolijk en gezellig gebeuren waarbij de leden van de verenigingen elkaar (weer) ontmoeten. Elk jaar bedenkt de organiserende vereniging een thema. Dat gebruiken de ploegen om zich in de mooiste, gekste, boeiendste kledij uit te dossen. Vaak is er ook een prijs voor de bijzonderste ‘klederdracht’.

Het thema is EEUWIG JONG
Je las het al: BWV de Eem bestaat 100 jaar. Vandaar het thema EEUWIG JONG.

Leden van verenigining Naarden, Tromp (Hilversum), Viking (Utrecht), Weesp, Hemus (Amersfoort) en De Eem, laat je van je mooiste kant zien.

hart van holland 2023

17 Commissies op de Commissiemarkt! (13 mei 10u-12u)

Zaterdag is het zo ver: de allereerste Viking Commissiemarkt!

We hadden niet verwacht dat er zo veel commissies geïnteresseerd zouden zijn, maar komende zaterdag zullen er toch echt 17 commissies (zie lijst onderaan) aanwezig zijn om meer te vertellen over waar zij zich mee bezig houden!

Laat je dus inspireren op zaterdag tussen 10u en 12u, in het Walhalla! En wie weet, als je een leuke commissie vindt hoef je je misschien wel nooit meer zorgen te maken om je verenigingsuren! ?

Tot zaterdag! ☕

 

De aanwezige commissies: 

 • Commissie Ledeninstroom en Ploegvorming
 • Commissie VaardigheidsProeven
 • Gastencommissie
 • Gebouwcommissie
 • Groen-/Gietergroep
 • Hart van Holland-commissie
 • Instructiecommissie
 • Jong Viking Commissie
 • Kascommissie
 • Materiaalcommissie
 • Midweekcommissie
 • Redactiecommissie
 • Soepgroep
 • Sooscommissie
 • Toercommissie
 • Wedstrijdcommissie
 • Werkgroep Aangepast Roeien

 

Viking jeugdkamp

Viking jeugdkamp

Hee, de zomer en dus het vikingkamp komen steeds dichterbij! Dit jaar vindt het kamp plaatst van zaterdag 13 augustus tot vrijdag 19 augustus. De inschrijvingen zijn geopend dus schrijf je zo snel mogelijk in via de mail of via de link op ons insta account!! Hou de insta goed in de gaten, want binnenkort komen er nieuwe posts met hints voor het thema van dit jaar...
Kusjes van de kampleiding

Werkvlot op de kilometer

Let op; vanaf 14 juni tot eind juli kan er tussen 8:00 en 20:00 een werkvlot liggen naast een woonark ter hoogte van het braakliggend terrein ten noorden van Kanaal30, halverwege het kilometer stuk. 

Filmopnames bij Orca en Triton

Op 6 en 7 april worden er voor de KNRB een aantal commercials opgenomen in de kleedkamer, botenloods en soos van Triton en Orca. Dit zal met zo’n 15 man cast en crew zijn, exclusief figuranten, en zowel overdag als in de avond. Er wordt niet gefilmd bij Viking, maar er zal dus wat extra drukte zijn.

Praat mee op Maandag 21 feb bij Roeiwaterdebat op De Driewerf

Praat mee op Maandag 21 feb bij Roeiwaterdebat op De Driewerf

Op maandag avond 21 feb vindt in het Walhalla het verkiezingsdebat over de toekomst van het roeien plaats. Het debat wordt geleid door ex-roeier en oud-raadslid Jesper Rijpma. Toekomstige gemeente raadsleden van PvdA, CDA, Stadsbelang Utrecht, D66, Student & Starter, VVD, Groen Links en Partij voor de Dieren zijn aanwezig. Inloop vanaf 19.00, opening om 19.30 uur. We nodigen Viking leden van harte uit erbij te zijn! meld je aan via dit formulier! je kan kiezen tussen online meekijken of er fysiek bij aanwezig te zijn. 

Abonneren op deze RSS feed