Vereniging

Jeugd

FAQ Jeugd

Veelgestelde vragen

Is er een wachtlijst voor jeugdroeiers?

Jeugdroeiers zijn van harte welkom, maar Viking hanteert wel vaste instroom momenten. Eén tot twee keer per jaar organiseren we een cursus voor alle junioren die zich hebben aangemeld. De belangstelling voor deze cursus is groot en dus is er een wachtlijst.

Kun je al roeien, geef dat dan even aan bij je inschrijving. We nemen contact met je op en zorgen dat je direct kunt meeroeien met een ploegje met leeftijdsgenoten.

Mogen jeugdploegen zich ook aanmelden voor de Hart van Holland?

Ja, jeugdploegen (vanaf 16 jaar tot 18 jaar) roeien in 1 veld met jongens, meisjes en mixed ploegen. In dit veld kan uitsluitend met C-4en in estafette vorm gestart worden.

Let daarbij op het volgende:
  • Het is uitdrukkelijk aan de inschrijvende vereniging om te beoordelen of een jeugdploeg in staat is de tocht op een goede manier uit te roeien en te verifiëren of ouders toestemming geven voor deelname van hun kind(eren).
  • Voor iedere jeugdploeg inschrijving zullen we bestuur/wedstrijdcommissaris vooraf vragen dit te bevestigen. Zonder deze bevestiging kan GEEN toegang verleend worden tot de wedstrijd.

Kan ik een keer een (jeugd)training bijwonen?

Een kijkje nemen tijdens een van de roeitrainingen of op de vereniging kan zeker. Volwassenen kunnen een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om een afspraak te maken. Kinderen kunnen contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat houdt de jeugdintroductie in?

Twee maal per jaar, in het voorjaar en na de zomervakantie vindt de jeugdinstructieperiode plaats. In verband met het bootgebruik kunnen er maximaal 20 deelnemers mee doen aan de introductieperiode. De introductieperiode duurt ongeveer 12 weken. De eerste twee lessen zijn 'probeerlessen', deze zijn gratis. Je kunt dan kijken of je roeien een leuke sport vindt. Je leert roeien via het KNRB-systeem: je leert gelijk in een skiff (een smalle éénpersoonsboot) roeien. De introductieperiode wordt afgesloten met het Skiffen 1 examen. Hierna kun je besluiten of je door wilt gaan met roeien en lid wilt worden. Onze jeugdcoaches begeleiden en coachen het jeugdroeien helemaal vrijwillig. Na de 12 weken introductie worden er ploegjes gevormd en ga je roeien in twee- of vierpersoonsboten. Je traint met je team voor wedstrijden, waar we dan met zijn allen heen gaan.

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen gaan roeien?

Vanaf het jaar dat je 11 wordt kun je bij Viking komen roeien.
Succes voor de Jeugd!

Succes voor de Jeugd!

Succes voor de jeugd! Het wedstrijd seizoen is in volle gang en de Viking jeugd heeft al diverse successen behaald. De jongste jeugd had succes bij de jeugdestafette bij Willem III. Ook bij de Weesper molenwedstijd werden op de Vecht mooie medailles gewonnen. Zelfs de verenigingsbeker was voor Viking. Bij de Tromp boat races in Hilversum was er succes op verschillende nummers voor de wedstrijdjunioren.

Jeugd-coaches gezocht

Roeien is populair onder de jeugd! Zeker nu er zulke prachtige medailles gewonnen zijn in Rio. We merken dat steeds meer kinderen willen roeien. Dit kan alleen maar als we genoeg coaches hebben. Gezien de grote groep jeugd, hebben we extra coaches nodig en zijn we dus op zoek naar jou. 

Coachen hoeft echt niet iedere week...
Vind je het leuk om jeugd te coachen, maar wil je niet ieder weekend druk zijn? Dat is geen enkel probleem. Naast vaste coaches die meestal iedere week aanwezig zijn, zijn we ook op zoek naar coaches die een tot twee keer per maand willen meefietsen. Direct een mooie manier om invulling te geven aan je verenigingsuren. 

Ik heb nog niet zoveel ervaring... 
Ook als je nog niet zoveel ervaring hebt, kun je al snel helpen met coachen. Het allerbelangrijkste is enthousiasme en een vooruitziende blik waardoor de roeiers veilig over het water kunnen. 

Ik hou niet van spelende kinderen/pubers... 
Niet iedereen vindt alle kinderen even leuk. Er zit best een verschil tussen het coachen van 12-14 jarigen die net van de basisschool komen of 16-18 jarigen die al naar hun eindexamen toewerken en bedenken wat ze willen gaan studeren. Voor beide groepen zijn we nog op zoek naar coaches. 

Ik kan alleen op zaterdag/zondag…
Alle jeugdploegen varen op een ander moment in het weekend, omdat ze elkaar anders in de weg zitten. De 12-14 jarigen trainen standaard op zaterdag om 12.30 uur en hebben een aanvullende training op zondag om 10.30. De 16-18 jarigen trainen juist standaard op de zondag (om 12.00 en 14.00 uur). Lijkt het jou leuk om samen met onze coachteams een enthousiaste groep jeugdleden te coachen? Stuur dan een mailtje (met je eventuele voorkeur) naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we sturen je reactie door aan de betreffende coachteams. 

Wil je op een andere wijze bijdragen aan het jeugdroeien, bijvoorbeeld door het (helpen) organiseren van een wedstrijd of evenement, neem dan contact op met de commissie Jeugdroeien door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Viking Jeugdroeikamp

Een mooie week vol roeien, spellen en andere avonturen!  

Het jaarlijkse zomerkamp is voor alle vikingjeugdleden (van ongeveer 11 tot 18) en wordt georganiseerd door voornamelijk oud-Vikingleden en leden van studentenroeiverenigingen. Tijdens het kamp worden er tochten gemaakt in wherry’s en spellen gespeeld op het land en op het water. Het is voor het kamp geen vereiste om goed te kunnen roeien en als je dus pas net bent begonnen met roeien kun je gemakkelijk mee! Kortom een week vol gezelligheid en roeiplezier! 

Wil jij er ook bij zijn?
Volg dan de stappen op het inschrijfformulier en stuur deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het zomerkamp is in 2019 van 20 tot 26 juli. Voor eventuele vragen of opmerkingen kan natuurlijk ook gemaild worden! 

Vriendelijke roeigroetjes van de kampleiding!

Jeugd

Jeugd

Roeien bij Viking is superleuk. Viking  heeft 100 jeugdleden in de leeftijd van 11 tot 18 jaar.Naast wekelijkse trainingen, zowel op het water als indoor, roeien we ook wedstrijden. Deze wedstrijden roeien we bij andere verenigingen in het hele land. Ook doen we jaarlijks mee aan de wedstrijden in Gent. Naast het roeien zijn er ook allerlei activiteiten zoals het Viking zomerkamp.

Informatie voor nieuwe leden

Vanaf het jaar dat je elf wordt kun je bij ons komen roeien. Eén of twee keer per jaar organiseren we een roeicursus speciaal voor kinderen. De cursus wordt gegeven door coaches en de jeugdleden zelf. Na de cursus, die we afsluiten met een examen, kom je in je eigen leeftijdsgroep. Je kunt net zo actief roeien als je zelf wilt. Alle jeugdgroepjes trainen in ieder geval op zondagen. Viking heeft voor nieuwe onervaren roeiers wel een wachtlijst. Wil je meer weten neem dan contact op met via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Inschrijven kan hier.

Kun je al roeien? Geef dat dan even aan bij je inschrijving. We nemen contact met je op en zorgen dat je direct kunt meeroeien met een ploegje met leeftijdsgenoten.

 

 

Commissie Jeugdroeien

Commissie Jeugdroeien

Marco van Baardwijk - Coördinator jeugd

Mail voor vragen en suggesties: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Abonneren op deze RSS feed