Vereniging

Vaardigheidsproef
Vaardigheidsproef zondag 13 september: doe je mee?

Vaardigheidsproef zondag 13 september: doe je mee?

Al 20 inschrijvingen. De inschrijving voor 13-9-2020 gaat via het formulier. Boordroeien in de 2- of 2+ (Ivald) mag ook weer.

Door slim te keren en goed te blijven drinken kun je tijdwinst boeken. Zie bij de veelgestelde vragen: Hoe haal ik winst op de keerpunten?

Als je eens wilt weten wat je kunt of om te kijken of je jezelf kunt verbeteren: doe een vaardigheidsproef. Als je lid bent van Viking en minimaal het examen Scullen 2 hebt, dan kan je meedoen. Deelname is gratis.

Vaardigheidsproef commissie

Vaardigheidsproef commissie

Steven van de Velde - Voorzitter
Arend Waaldijk - Organisatie medewerkers
Thom Maas - Organisatie deelnemers

Mail voor vragen en suggesties: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vaardigheidsproef

Vaardigheidsproef

De Vaardigheidsproevendagen zijn gepland op zaterdag 4 juli 2020 en zondag 13 september 2020 van 07:00 tot 15:00 uur. Telkens in blokken van twee uur op het Merwedekanaal tussen de loods (Driewerf) en de Muntsluis.

Inschrijven

Inschrijven voor 13-9-2020 kan tot 10-9-2020 via het formulier. Anders dan op 4 juli mag dat dan ook weer in de 2- of 2+ (Ivald).

Wat is er anders dit jaar?

In verband met de corona crisis en de werkzaamheden op/aan het kanaal, zijn de volgende zaken anders:

Op het vlot en de driewerf zullen de coronaregels die er 13 september gelden, ook tijdens de Vaardigheidsproeven gelden. Dit houdt waarschijnlijk in dat er maximaal vier deelnemers per kwartier het water op mogen. Het starten zal dus niet met alle deelnemers van een blok tegelijk kunnen. Iedere deelnemer krijgt een tijdslot waarin zij/hij moet starten. 

Medaille vaardigheidsproefEr zullen op het vlot 2 vrijwilligers zijn om te helpen met je boot. Dit om de doorstroom bij vertrek en terugkomst zo goed mogelijk te laten verlopen. Als er door werkzaamheden op/aan het kanaal lastige doorvaarten zijn, worden daar ook vrijwilligers ingezet om de deelnemers te waarschuwen.

We hopen dat net als op 4 juli het terras gebruikt mag worden en dat de Soos vanuit het Walhalla service (koffie/thee/taart ?!) kan bieden.

En last but not least: om de Viking vaardigheidsproeven meer bekendheid te geven krijgen de deelnemers een medaille bij het succesvol afleggen van de proef. Idee is dat bij volgende deelnames er een klip met jaartal op het lint van de medaille wordt bijgeplaatst. Na een aantal jaar ziet dat er indrukwekkend uit. Ook is het duurzamer dan elk jaar een medaille.

In verband met de ontwikkelingen rondom corona zal er wellicht nog wel wat veranderen voor 13 september. Hopelijk versoepelend. Houd de website en de nieuwsbrief in de gaten.

Registratie via GPS

Op andere dan de georganiseerde dagen, kan de registratie van afstand en totale tijd (inclusief pauzes) ook via GPS (bijvoorbeeld met een App als BoatCoach, Endomondo of Strava). Neem voor je proef Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Herhalingsexamen voor Sc4/Br4 kan enkel op de georganiseerde dagen.

Kaart merwedekanaal

Vaardigheidsproef?

Bij de vaardigheidsproef gaat het er om dat je afhankelijk van leeftijd en geslacht, 20 km of minder roeit binnen een bepaalde tijd. Die tijd hangt af van het boottype. Je kan scullen in de skiff, C-1 of éénpersoons werrie en boordroeien in de 2- of 2+ (Ivald). In een 2- of 2+ mag ook door een dame en een heer tezamen worden geroeid. De vaardigheidsproef is een landelijke, door de KNRB gecoördineerde activiteit, waaraan per vereniging de leden kunnen deelnemen. De deelnemers, die de proef met succes afleggen krijgen een KNRB-diploma. De vereniging met het hoogste aantal afgelegde proeven (gerelateerd aan het aantal leden) ontvangt de Nikkelen Nelis als wisselprijs. In 2013 en 2014 werd de beker voor junioren uitgereikt aan Viking.

Voor wie?

Als je lid bent van Viking, al enige jaren roeit en minimaal beschikt over de examens Sc2 of B2 dan kan je al meedoen. De deelname is gratis. Als je gewoon eens wilt weten wat je kunt of om te kijken of je jezelf kunt verbeteren, kun je een vaardigheidsproef afleggen.

Af te leggen afstand senioren
Heren Afstand Dames Afstand
18 t/m 40 jaar 20 km 18 t/m 35 jaar 16 km
41 t/m 50 jaar 18 km 36 t/m 45 jaar 14 km
51 t/m 70 jaar 16 km 46 t/m 65 jaar 12 km
71 jaar en ouder 14 km 66 jaar en ouder 10 km
Af te leggen afstand Jeugd
Categorie Afstand
Jeugd tot 14 jaar: 4 km 4 km
Jeugd tot 14 jaar: 6 km 6 km
Jeugd tot 14 jaar: 8 km 8 km
Jeugd tot 14 jaar: 12 km 12 km
Junioren 14-18 jaar: Beginners: 8 km 8 km
Junioren 14-18 jaar: Meisjes: 10 km 10 km
Junioren 14-18 jaar: M15/16: 14 km 14 km
Junioren 14-18 jaar: M17/18: 16 km 16 km
Junioren 14-18 jaar: Jongens: 12 km 12 km
Junioren 14-18 jaar: J15/16: 16 km 16 km
Junioren 14-18 jaar: J17/18: 18 km 18 km

Afstanden

Senioren leggen de proef af in een skiff, C1, C2+ of 2-. Als je in een skiff of C1 roeit, moet je het te roeien traject in maximaal 2 uur afleggen; voor de boordboot geldt een tijdslimiet van 2 uur en 10 minuten.

Als leeftijd geldt de leeftijd, die in het lopende kalenderjaar wordt bereikt.

Ter indicatie van de af te leggen afstanden: van loods naar Muntsluis is 4 km (zie afstandenkaartje).

Jeugd

Als je nog geen 18 jaar bent, dan gelden andere criteria. De afstanden zijn dan afhankelijk van je leeftijd en ervaring, variërend van 4 km tot 18 km. Je roeit in een skiff of een C1. Daarnaast worden er nog een aantal andere eisen aan je gesteld, zoals kennis van bootonderdelen, commando’s en het vaarreglement. De commissie Jeugdroeien en/of je coach kan je daar meer over vertellen.

Medewerker

Kan je niet deelnemen aan de vaardigheidsproef, maar wil je wel een bijdrage leveren aan het succes van de dag en iets meenemen van de sfeer, meld je dan aan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Arend Waaldijk. Uiteraard zijn deelnemers ook welkom als medewerker voor o.a. tijdwaarnemer. De uren tellen als verenigingswerk.

Meer informatie

Met vragen kun je terecht bij de leden van de commissie-VP:

Resultaten

2018
2017
2016
2015
Senioren 2014
Junioren 2014
2013

Abonneren op deze RSS feed