Vereniging

gastroeien

Wie komt er op bezoek?

 

Wie komt er op bezoek?

Datum

Roei club

Informatie

Zo 31 maart

Asser Roeivereniging

2 wherry’s van Viking

Zo 14 april

Thyro Enschede

2 C4’s van Viking

Pasen 21-23 april

Kőlner RV

Eigen boten, gestald op Viking

Za 11 mei, 12 uur

RV de Doorslag Nieuwegein

Eigen boten, doen rondje stad

Vr 17 mei, 10 uur

Maastrichter Water Club +

RV Jason

4 C4’s van Viking

4 wherry’s van Viking

Zo 19 mei, 9 uur

RV de Doorslag Nieuwegein

Jaarlijkse pannenkoekentocht met eigen boten en 1 wherry van Viking

Zo 2 juni vanaf 16 uur

RV de Doorslag Nieuwegein

Kromme Rijn vanaf Cothen met eigen boten, gebruik van steiger en poort Viking

2-5 juni

RV de Doorslag Nieuwegein

1 C4 van de Doorslag op Viking voor vervoer naar Venetië

7-10 juni Pinksteren

Bremervorde 12 roeiers

Eigen boten, 4 personen slapen op Viking, ontbijt op Viking met hele ploeg

Vr 14 juni

RV Barendrecht

7 wherry’s van Viking

Do 20 juni

SRV Kreuzgasse Cologne

10-15 personen met eigen boten overnachten op Viking

Wo 3 juli

RV Jason

4 personen, 1 wherry van Viking

Wknd 3+4 augustus

Muelheimer Wassersport Koeln in Cologne en

RTK Germania

C2 en C4 boten van Viking

Vr-zo 23-25 augustus

Danish female rowers (10)

2 dagen roeien met 3 wherry’s van Viking

Ma 14 oktober

Ruderclub Kleinmachnow (15)

Eigen boten + overnachting

Za 19 okt

RV Roosendaal

2-3 wherry’s van Viking

Gastroeien

 

De wateren ontdekken in en rond Utrecht? Dat kan! Ervaren roeiers van andere roeiverenigingen in Nederland of daarbuiten zijn welkom één of meerdere dagen in Utrecht en omgeving te komen roeien.

 

Gastroeien

Gastroeien

Ervaren roeiers van andere roeiverenigingen in Nederland of daarbuiten zijn welkom een of meerdere dagen in Utrecht en omgeving te komen roeien. Dat kan een tocht zijn op de Kromme Rijn en/of een rondje stad over de singels en de Oude Gracht.

In overleg kunnen een of meer C4+-en, C2+-en of wherry's gehuurd worden, maar er kan uiteraard ook met eigen boten geroeid worden. Dit alles indien de activiteiten van de eigen leden dit toelaten. In het weekend zijn de mogelijkheden daarom beperkter dan door de weeks. Op zaterdag en zondag is het meestal niet mogelijk om voor 12 uur een boot te huren.

Op verzoek kan soms ook in ons clubhuis overnacht worden; de mogelijkheden en het comfort zijn echter beperkt. De gasten moeten hun eigen matras en slaapzak meenemen. De prijzen voor het overnachten en eventueel gebruik van de keuken worden nader overeengekomen.

Gasten worden door de Gastencommissie ontvangen, ze krijgen waterkaarten te leen en uitleg over de vaarroutes. Om een afspraak te maken kan je contact opnemen met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Nieuwe leden nodig!

Omdat enkele leden na jarenlange inzet nu toch afscheid nemen, zijn dringend nieuwe leden nodig voor de gastencommissie. Wat dit commissiewerk erg leuk maakt is het contact met enthousiaste leden van andere roeiverenigingen, die heel blij zijn dat ze op ons mooie roeiwater kunnen roeien.

Als commissielid heet je de gastroeiers welkom met koffie en/of thee, je geeft tekst en uitleg over de boten, het roeiwater en de routes, en je helpt met het klaarmaken van de boten. Ook bij terugkeer is iemand van de gastencommissie paraat om erop toe te zien dat de boten goed in de loods worden teruggelegd, dat het materiaal goed wordt opgeborgen, en de deelnemers indien gewenst opnieuw te voorzien van koffie/thee. 

Kortom, een paar keer per jaar, je een dagje intensief inzetten voor groepjes roeiers van andere verenigingen die heel dankbaar en vaak ook heel vrolijk zijn. Dat geeft veel voldoening.

Abonneren op deze RSS feed

Veelgestelde vragen

Heeft Viking roeimogelijkheden voor mensen met een handicap?

Roeien is heel goed mogelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. Met wat hulp van andere roeiers is het een prima sport om te beoefenen. Vrijwilligers van onze vereniging zorgen voor begeleiding. Mocht je geinteresseerd zijn om je als roeier met beperking aan te melden, neem dan gerust contact op met het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Viking bekijkt dan in overleg of en zo ja, welke mogelijkheden er voor jou zijn.

Hoe betaal ik mijn contributie?

Viking wil heel graag dat je je contributie betaalt via een automatische machtiging. Dat scheelt de ledenadministratie veel tijd en gedoe. Je betaalt op tijd en helpt de vereniging er enorm mee. Nieuwe leden geven via hun aanmeldingsformulier al een machtiging af. Leden die al langer lid zijn kunnen een machtigingsformulier invullen, te verkrijgen in het Walhalla, bij de ledenadministratie of via de penningmeester. Mocht je grote bezwaren hebben tegen het afgeven van een automatische incasso, dan sturen we je een factuur toe. In termijnen betalen is bij Viking niet mogelijk. Begin februari wordt de totale contributie geind.

Hoe kan ik wijzigingen in mijn NAW-gegevens doorgeven?

Stuur een mail aan de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hoe kom ik aan een kluisje in de kleedkamer?

In zowel de dames- als de herenkleedkamer zijn kluisjes te huur. De kluishuur is 7 euro per jaar. Stuur een mail aan de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor informatie over de beschikbaarheid.

Hoe zeg ik mijn lidmaatschap op?

Hier kan je vinden hoe je je lidmaatschap kan opzeggen

Ik wil graag een niet-lid introduceren?

Het komt voor dat Vikingleden introducés willen uitnodigen. Bijvoorbeeld om met vroegere ploeggenoten te roeien of om familie en vrienden te laten zien wat de roeisport inhoudt. Dat kan, onder een aantal voorwaarden.

Wat altijd geldt:
  • Roeiers moeten kunnen zwemmen of dragen een zwemvest.
  • Per boot is de stuurman/-vrouw lid van Viking.
  • Het Viking-lid is verantwoordelijk voor correct gebruik van materiaal en naleving van het vaarreglement.
  • Je vraagt vooraf toestemming aan het Bestuur, dat het verzoek voorlegt aan de Materiaalcommissie.

Eén introducé, eenmalig of beperkt aantal malen
Je roeit in een Wherrie of in gestuurd C-materiaal, tenzij je expliciet toestemming hebt voor een ander boottype. Wanneer je met de introducé wilt trainen voor een wedstrijd (combinatie-inschrijving) legt het bestuur het verzoek ook voor aan de Wedstrijdcommissie.

Meerdere introducés, eenmalig
Dit beschouwt Viking als het huren van een boot. Je roeit in een Wherrie of in gestuurd C-materiaal. Kosten zijn conform de huurbedragen van de KNRB (Wherrie 15 euro en C4 21 euro per dag), vooraf te voldoen bij de penningmeester.

Meerdere introducés, meerdere malen
Dit beschouwt Viking als bedrijfsroeien of schoolroeien. Je roeit in een Wherrie of in gestuurd C-materiaal. Kosten bedragen in principe 250 euro per maand per ploeg van maximaal vier personen, vooraf te voldoen bij de penningmeester.

Meer informatie over het roeien met introducés bij Viking? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kan ik een keer een (jeugd)training bijwonen?

Een kijkje nemen tijdens een van de roeitrainingen of op de vereniging kan zeker. Volwassenen kunnen een mail sturen naar het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om een afspraak te maken. Kinderen kunnen contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kan ik mijn lidmaatschap tijdelijk opzeggen?

Een tijdelijke onderbreking van je lidmaatschap in verband met ziekte, verblijf in het buitenland of zwangerschap is bij Viking niet mogelijk. Viking heeft vaste uitgaven (bijdrage aan de KNRB vastgesteld aan de hand van een peildatum) en baseert haar activiteiten op basis van het aantal leden aan het begin van het jaar. Opzeggen - voor 1 december van het lopende jaar - is de enige oplossing. Mocht je weer lid willen worden, dan kun je - mits dat binnen 5 jaar na opzegging is - gemakkelijk weer instromen. Je examens blijven vijf jaar geldig. Je hoeft dan niet op de wachtlijst.

Op welk roeiwater roeit Viking?

De meeste leden trainen op het Merwedekanaal. Je kunt op het kanaal roeien vanaf het Amsterdam Rijnkanaal tot de sluizen na de Muntbrug. Het Merwedekanaal is geschikt voor boten met en zonder stuurman. Je coach kan met de boot meefietsen. Alleen in boten met een stuurman kun je ook via de Vaartse Rijn richting de stad roeien. Daar kun je kiezen tussen een rondje stad door de Stadsbuitengracht ('singel') en via de Oudegracht weer terug naar de Vaartse Rijn of een mooie tocht over de Kromme Rijn richting Rhijnauwen en het pannenkoekenhuis.

Ik ben mijn tag kwijt. Hoe kom ik aan een nieuwe?

Als je lid wordt van Viking krijg je gratis een tag die je nodig hebt om boten te kunnen reserveren. Als je de tag kwijt raakt of hij gaat kapot, kan je tegen betaling van €5,- een nieuwe tag op Viking ophalen. De volgende personen kunnen de tag voor je aanmaken:

  • Materiaal commissie (Charlotte) op dinsdagavond
  • Hugo Linnenbank: roeit op zaterdagochtend
  • Gerard Ranke: roeit meestal op zondagmiddag
  • Els van der Lelij, roeit op zondagochtend
  • Mira van der Mije

Het handigste is een van ons even aan te spreken, dan regelen we het direct.

Van hoe laat tot hoe laat is de loods open (ivm ergometeren?)

De loods/botenberging is dagelijks geopend van 7.00 uur tot 22.30 uur. Op zondag is de loods geopend van 8.00 uur tot 22.00 uur. Voor Viking geldt dat varen in het donker NIET is toegestaan.

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen gaan roeien?

In het jaar dat een kind 11 wordt, kan hij/zij bij Viking komen roeien. Aanmelden kan via de website.

Waar koop ik Vikingkleding?

Hier kan je vinden hoe je Vikingkleding kan kopen.

Wat verwacht Viking van mij als lid?

Om de contributie betaalbaar te houden, wordt ieder lid geacht z'n steentje bij te dragen aan de vereniging. Onder steentje bijdragen verstaat Viking dat je lid bent van een commissie of tenminste vier keer per jaar actief bent voor de vereniging. Je kunt bijvoorbeeld helpen bij het onderhoud van boten of gebouw, bardiensten draaien, roei-instructie geven of als vrijwilliger meehelpen tijdens evenementen. Neem contact op met de betreffende commissie of reageer op oproepen op de website. Je helpt op deze manier mee aan een goed draaiende vereniging én leert bovendien andere leden kennen.

Tag van je ploegleden aan elkaar koppelen?

Met de tag kan je de boot die je zelf hebt gereserveerd bevestigen op het moment dat je gaat roeien. Als je in een ploeg roeit, kan het handig zijn om ook de reserveringen die je ploegleden hebben gemaakt te kunnen bevestigen , zodat je toch met de boot weg kunt die julie als ploeg op het oog hadden. Hiervoor moet je de tags laten koppelen door een van de captainbeheerders (Gerard Ranke en Els van er Lelij). Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin de namen van de mensen die in je ploeg zitten. Zodra de tags gekoppeld zijn, zul je bij het reserveren een keuze veld zien om aan te geven of je "persoonlijk "wil reserveren (dan is de reservering alleen door jouzelf te bevestigen) of op je ploegnaam.